Quantcast

Kaune – vos keli pranešimai apie galimus pažeidimus

  • Teksto dydis:

Policiją sekmadienį pasiekė 70 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus. Iš jų – vos keli dėl galimų pažeidimų Kauno apskrityje. 

Šalyje dėl galimo pažeidimo kol kas pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas, pranešė Policijos departamentas.

„Kauno apskrityje gauti šeši pranešimai, ikiteisminių tyrimų nėra“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot pareigūnų, daugiausiai pranešimų gauta dėl neleistinos agitacijos, įtartinų asmenų ar automobilių šalia rinkiminių komisijų, viešosios tvarkos pažeidimų,  dėl to, kad nebuvo dėvimos apsaugos priemonės, galimai neteisėtai buvo pavežami rinkėjai, saviizoliacijos pažeidimų. Informacijos gauta ir dėl neblaivių asmenų ar komisijos narių.

Nepriklausomos rinkimų stebėjimo organizacijos „Baltosios pirštinės“ atstovai pranešė apie gavusi daugiau kaip 760 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus. „Baltosios pirštinės“ kol kas nedetalizavo, kiek pranešimų gauta dėl įvykių Kaune.

Daugiausiai pranešimų, kaip skelbė organizacija, gauta dėl neplombuotų ar neteisingai plombuotų balsadėžių, taip pat kai rinkėjai ėjo į balsavimo kabinas ne po vieną, kai rinkimų komisijų nariai ketino patarti rinkėjams, už ką, balsuoti, aplink rinkimų apylinkes rasta politinės reklamos.

Jau skelbėme, kad policija tyrimą pradėjo, kai Vilniuje agresyvus vyras sudavė L. Sapiegos rinkimų komisijos nariui į veidą prieš tai nuplėšęs jo kaukę.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Krėvės pr. netoli Rimi PC dvi didžiausios reklamos sustojome autobusų ir ant žalios vejos iškelta ant metalinių strypų-Radviles konservatorių balsavimo dienos vakare..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių