Quantcast

Kaune – vis daugiau kalėdinės nuotaikos: pasidairykite!

  • Teksto dydis:

Iki pagrindinės Kauno eglutės įžiebimo liko vos pora savaičių, tad reikia spėti papuošti ir miesto erdves. Dienomis darbininkai kabina įvairias kalėdines puošmenas, o vakarais kai kur galima pamatyti ir jų tikrąjį grožį.

Miestas puošiasi

Kaip jau tapo įprasta, puošiami visi miesto tiltai, pagrindinės gatvės ir miesto erdvės, kurios pritraukia daugiausia svečių. Štai kalėdinės dekoracijos jau įsitaisė Santakos parke. Laisvės alėjos liepose šviesą skleidžia tūkstančiai švieselių. Ant apšvietimo stulpų taip pat jau galima pamatyti pakabintus šventinius akcentus.

Netrukus bus papuoštos ir šalia savivaldybės esančios gėlių klombos – čia bus įkurdintas žibančių kėnių miškelis. Jį papildys naujos dekoracijos – maži raudonanosiai elniukai. Įsižiebs ir Vienybės aikštėje stovintis ąžuolas, kuris bus apjuostas šventine 900 metrų girlianda. Miesto atstovai tikina, kad nebus pamirštos ir kitos erdvės: Laisvės alėjos fontanas, Prezidentūros kiemelis, pagrindiniai Kauno tiltai, Vytauto prospektas ir daugelis kitų miesto gatvių. Jų puošybai bus naudojamos ankstesnių metų dekoracijos.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įvairios dekoracijos

Šių metų eglutės pavadinimas – Stebuklingas Kalėdų sodas, tad ir dekoracijos bus orientuotos į šią tematiką.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė portalui kauno.diena.lt kiek anksčiau sakė, kad daugiausia dėmesio skiriama Rotušės aikštei, kur tradiciškai stovės pagrindinė miesto eglė.

„Naujomis dekoracijomis pasipuoš Rotušės aikštė. Šių metų eglutės pavadinimas – Stebuklingas Kalėdų sodas, tad ir dekoracijos bus orientuotos į šią tematiką“, – apie tai, kad šioje erdvėje tikrai bus dar nematytų dekoracijų, užsiminė A.Augonė.

„Per pastaruosius penkerius metus įsigyta nemažai kalėdinių dekoracijų, kurios tradiciškai ir papuošia miesto erdves. Pernai Steigiamojo Seimo aikštėje buvo papuošti penki medžiai, šiais metais planuojama papuošti dar vieną – didelį vienišių prie J.Jablonskio gatvės. Bus atnaujintos Parodos gatvės apšvietimo atramų puošmenos, dekoracijos Baltų prospekte ir Tunelio gatvėje“, – toliau apie miesto erdves puošiančias kalėdines dekoracijas kalbėjo specialistė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Skirtingos dekoracijos papuoš Vytauto, A.Juozapavičiaus, Baltų prospektus. Suspindės ir istorinės miesto vietos – Kauno pilis, Steigiamojo Seimo ir Nepriklausomybės aikštės. Tradiciškai šventine nuotaika alsuos Santakos parkas. Nors jame šiuo metu vis dar vyksta remonto darbai, tačiau iki didžiųjų metų švenčių čia tikimasi sukurti jaukią aplinką, kad būtų malonu pasivaikščioti.

Ankstesniais metais matyti lempučių ornamentai kabės Tunelio, L.Sapiegos, S.Daukanto, M.Daukšos, Kurpių, Naugardo, L.Zamenhofo, Muitinės, Papilio, M.Valančiaus, A.Jakšto gatvėse. Kalėdų puošmenos džiugins A.Smetonos alėjoje, ant Parodos kalno ir Utenos gatvės viaduko. Numatyta šventinę nuotaiką sukurti ir Santarvės parke.

Primename, kad pagrindinė Kauno eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta lapkričio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių