Quantcast

Kauno valdžia nusprendė vieną gatvę perkrikštyti aludarių garbei

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį pritarė siūlymui pakeisti gatvės miesto centre pavadinimą ir jai suteikti aludarių Isero Bero Volfo ir Ferdinando Engelmano pavadinimą.

Šis vardas suteikiamas šiuo metu Turbinų pavadinimą turinčiai gatvei Naujamiestyje, šalia „Volfas Engelman“ alaus daryklos.

„Džiaugiuosi, kad tokiu būdu bus įamžintos šios dvi nusipelniusios ir istorinės Kaunui bei Lietuvai asmenybės. I.B.Volfas ir F.Engelmanas buvo ne tik verslininkai, bet ir aktyvūs visuomenės veikėjai. Jų dėka buvo mecenuotas Vytauto Didžiojo paminklas, remtas Karo muziejus, studentams suteikiamos stipendijos,- teigė bendrovės „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas. Šis gatvės pavadinimas taip pat yra tąsa mūsų pradėtos vizijos ir siekis toliau kryptingai naujam gyvenimui gaivinti šį istorinį aludarystės kvartalą. Tikime, kad bendromis pastangomis ateityje jis galės tapti vienu iš turistų traukos centrų, kas būdinga daugeliui Europos miestų, plėtojančių aludarystės tradicijas“.

Vis dėlto, kai kurie Kauno tarybos nariai sudvejojo, ar toks pavadinimas netaps reklama aludariams. Konservatorius Andrius Kupčinskas svarstė, kodėl gatvei nebuvo galima suteikti Bravoro pavadinimo.

Toks pasisakymas sulaukė ir pašaipų. „Vieningo Kauno“ atstovas, mero sūnus Dainius Matijošaitis teigė, kad Panemunėje nuo seno yra Vičiūnų gatvė, tad ją esą taip pat galima laikyti „Vičiūnų grupės“ reklama.

„Svarstant Pavadinimų sumanymo komisijoje, buvo lietuvių kalbos mokytojai, ir jie buvo prieš Bravoro pavadinimą, apsvarstytas būtent Volfo ir Engelmano pavadinimas šioje vietoje“, – kalbėjo Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Anksčiau „Ragučio“ pavadinimą turėjusi Kauno alaus gamybos įmonė 2011 metais nusprendė persivadinti į „Volfas Engelman“ – senąjį daryklos pavadinimą, kuriuo ji vadinosi tarpukario Lietuvoje. Turbinų gatvėje „Volfas Engelman“ stato naujus sandėlius.

Tuo metu Panemunėje naikinamos dvi gatvės – Darsūniškio ir Čiurlių. Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas N. Valatkevičius tikino, kad šias gatves reikia panaikinti dėl to, jog prie jų neliko nei vieno pastato.

„Įstatymai numato, kad jeigu gatvėje nebėra nei vieno objekto, ji turi būti panaikinta. Tačiau pavadinimai yra gražūs, tad jei bus kuriami nauji rajonai, siūlysime suteikti gatvėms šiuos pavadinimus“, – sakė N.Valatkevičius.

Taryba pritarė Vytėnuose esančiai gatvei suteikti Smiltainio pavadinimą. Taip pat atsiras dvi naujos gatvės, pavadintos Darbo ir Sandraugos. Šios vietos buvo priskiriamos Ateities plentui, tačiau kildavo keblumų jų ieškant. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ro

ro portretas
...na taip,pas pati sakyciau ilgai issilaike sovietine smegenu plovimo procedura...

Kokia tamsa

Kokia tamsa portretas
Skaitau komentarus ir galvoju,kokių dar yra tamsių,neišmanančių žmogelių.Kažkoks mažaraštis,siūlo gatvę pavadinti Brazinskų vardu.O ar tu žmogeli žinai,kad banditai Brazinskai, panaudodami ginklą nušovė steordesę,sunkiai sužeidė antrąjį pilotą,sukėlė grėsmę visų lėktuvo keleivių gyvybei,privertė lėktuvą nusileisti Turkijoje.Vėliau,šie banditai užjūrio lietuvių buvo dievinami,kaip Lietuvos didvyriai.Pagaliau jaunesnysis Brazinskas papjovė tėvą,už ką JAV buvo nuteistas.Ir tu skaitai,kad jie didvyriai?Tai baisūs nusikaltėliai,Lietuvos gėda.O tu siūlai jų vardu pavadinti gatvę.Susimastyk.

nesamone

nesamone portretas
kaitalioti gatviu pavadinimus juo labiau i tokius kur liežuvi gali nusilaužti:)juk puikia tiktu ir ragutis arba tas pats kur buvo,nejaugi nera rimtesniu darbu,jau iš architektu gatves pavadinimo padare lansbergio-žemkalnio dabar kaip prakeismas lansbergio gatve,manau turetu buti trumpi ir lietuviški gatviu pavadinimai,prie ko čia aludariai?girdantys ir nuodijantys tauta tai pavadinkit pragaro lašai ar tikrai tiks bravaras:))))))
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių