Quantcast

Kaune jau tiesiama europinė vėžė

Kaune vyksta grunto paruošimo darbai europinės vėžės „Rail Baltica“ ruožo statybai tarp stotelių Jiesia-Geležinkelio stotis.

Gruntas būsimam traukinių keliui ruošiamas netoli Piliakalnio g., šalia senosios geležinkelio linijos į Kazlų Rūdą.

Pasak įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ projekto „Rail Baltica“ direkcijos vyriausiojo specialisto Domo Jurevičiaus, Kauno miesto ribose bus nutiesta 8,5 km europinės vėžės. Tai vienas iš penkių ruožų tarp Kauno ir Lenkijos pasienio.

„Įmonė „Hidrostatyba“ su bendrove „Šilutės automobilių keliai“ pastatys tris tiltelius, vieną požeminę perėją, taip pat rekonstruos šalia einančią senąją vėžę“, – pasakojo D.Jurevičius. Šių darbų vertė yra 172,2 mln. litų. Taip pat Kaune bus tiesiama europinė vėžė į Palemoną, kur ketinama statyti viešąjį logistikos centrą. 

Planuojama, kad „Rail Baltica“ 123 km ilgio ruožo nuo Lenkijos sienos iki Kauno statybos bus baigtos 2015 metais. Šių darbų vertė – 1 mlrd. 300 mln. litų.

Bendras “Rail Baltica” trasos ilgis Lietuvoje bus 335 kilometrų. Geležinkelis sujungs Lenkiją, Baltijos šalis ir Suomiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kiesa 17:26

to kiesa 17:26 portretas
nejuokauk - jie tik suknisti moka. geležinkeliečiai Palemone vedėsi komunikacijas, iškniso Pravienos ir Palemono gatvių sankryžą ir dingo nesutvarkę, neužasfaltavę. Lopai

fredis

fredis portretas
o kaip bus su panemunes tiltu susprodintu ?

LT

LT portretas
Pagaliau nors kaip žiurafom ant septintos dienos, bet daėjo. Na pažiūrėsim kaip jie čia pastatys.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių