Quantcast

Kaune sulaikytas į Rusiją skristi turėjęs privatus sraigtasparnis

  • Teksto dydis:

Įtariant tarptautinių sankcijų apėjimą iš Kauno oro uosto skrydžiui į Pskovą Rusijoje neleista pakilti privačiam sraigtasparniui, pranešė Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

Anot jos, sraigtasparnis UP-RB008 sulaikytas tikrinant jo skrydžio detales ir kitą informaciją.

„Sraigtasparnio UP-RB008 skrydžio detales ir visą su orlaiviu susijusią informaciją šiuo metu vertina institucijos, atsakingos už tarptautinių sankcijų įgyvendinimą“, – teigiama pranešime.

Anot jo, sraigtasparnis iš Latvijos į Paluknio oro uostą Trakų rajone atskrido penktadienį, vėliau tą pačią dieną jis atvyko į Kauną.

Pirmadienį į LTSA kreipėsi orlaivio savininkas, nurodęs, kad orlaivis turėjo skristi į Astaną Kazachstane, šiuo metu laukiama visų reikalingų dokumentų, siekiant įsitikinti, kad nebus pažeistos tarptautinės sankcijos.

„Šiuo metu Kauno oro uoste stovinčiam sraigtasparniui nebus leista niekur išskristi iš Lietuvos, kol visų skrydžio aplinkybių neįvertins LTSA“, – pranešė administracija.

Šiuo metu Kauno oro uoste stovinčiam sraigtasparniui nebus leista niekur išskristi iš Lietuvos, kol visų skrydžio aplinkybių neįvertins LTSA.

Europos Sąjunga draudžia suteikti leidimą tūpti, pakilti ar skristi virš Bendrijos teritorijos visiems Rusijos oro vežėjams ir šioje šalyje registruotiems orlaiviams, taip pat priklausantiems, užsakytiems ar kitaip kontroliuojamiems Rusijos fizinių ar juridinių asmenų.

LRT anksčiau skelbė, kad Lietuvos oro erdve gali būti pasinaudota privačius orlaivius gabenant į Rusiją apeinant tarptautines sankcijas, orlaiviams į Pskovą iš Lietuvos leista skristi sausio 14, kovo 15 ir balandžio 2 dienomis – tądien išvykęs privatus lėktuvas vėliau buvo parduodamas Maskvoje. Šioje galimoje sankcijų apėjimo schemoje dalyvavo lietuvis pilotas ir Lietuvoje verslus valdantis Kazachstano ir Rusijos verslininkas, šį atvejį tiria Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Kovo 16 dieną iš Danijos per Švediją skridusiam ir Palangos oro uoste degalų papildyti nusileidusiam lėktuvui „Cessna“ toliau skristi neleista paaiškėjus, kad galutinis jo kelionės tikslas yra Pskovas Rusijoje – įtariant sankcijų apėjimą jis sulaikytas, pradėtas tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Aplamai reiktu konfiskuot si kacapu sraigtsparni

> kremliaus autai

> kremliaus autai portretas
Tu Debilas

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Konfiskuoti ir perduoti ukrainiečiams , kaip ''droną '', ten gal kokią bombikę numes savo tėvynainiams , kaip linkėjimus iš Lietuvos .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių