Quantcast

Kaune – socialinė akcija, atkreipianti dėmesį į seksualinės prievartos aukas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį įvairiose Kauno viešosiose erdvėse pastebėti manekenai, kurie neša stiprią socialinę žinutę. Kraujo imitacijomis aptaškyti manekenai pažymėti ir straipsnių antraštėmis, kuriose pasakojama apie seksualinę prievartą patyrusius žmones.

Kauniečiai stebėjo Laisvės alėjoje, Rotušės prieigose, kai kuriuose parkuose pastatytus moters kūną imituojančius manekenus. Ant jų – tarsi krauju išteptų rankų antspaudai ant krūtinės, taip pat ir stereotipiniai užrašai esą auka pati kalta, kad ją išprievartavo.

Manekenai pažymėti ir ištraukomis iš seksualinę prievartą patyrusių moterų liudijimų, kuriuose jos pasakojo, kaip prievartautojo prašė sustoti, nelįsti jos, tačiau vyrai vis tiek priekabiavo, prievartavo ar kitaip tyčiojosi iš aukos.

Skaitant tokias istorijas oda šiurpsta, tačiau tai liudija skaudžią realybę – žmonės dažnai patiria seksualinę prievartą, tačiau jiems gėda apie tai kalbėti, jie nenori niekur kreiptis pagalbos, todėl tik klimpsta dar giliau į savo problemas.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Akcijos sumanytojai tikino, kad tikrai nėra lengva viešai papasakoti savo istorijos, todėl kviečia tai padaryti anonimiškai. Asmens identifikuoti negalinčios žinutės bus talpinamos specialiai sukurtoje „Instagram“ paskyroje „i.said.wakeup“. Šioje paskyroje bus ne tik seksualinę prievartą, priekabiavimą, prievartavimą patyrusių asmenų istorijos, bet ir juos palaikančių asmenų žinutės. Akcijos organizatoriai tikino, kad visuomenei išgirsti šią socialinę problemą padės ir džemperių kolekcija, kuri atspindės aukomis tapusių žmonių pasakytas citatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
90 procentų kaltos pačios. Elgiasi kaip prostitutės, o paskui rėkia, kad iš.....so...., duokit pinigų.....

Beprotis konservatorius

Beprotis konservatorius portretas
Kvaila akcija! Panašu, kad garsūs žmonės ir kiti nuomonės formuotojai rankas prikišę...Kodėl pradedama ne nuo pedofilų partijos ar Lietuvos teisėsaugos? 2018-ųjų balandį Kauno apylinkės teismas už daugiau kaip 20-ies mergaičių tvirkinimą skyrė A. Ulvidui dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimą, atidedant bausmės vykdymą dvejiems metams ir įpareigojant nebendrauti su moteriškos lyties atstovėmis nuo dešimties iki šešiolikos metų, tęsti darbą ir išdirbti 100 valandų nemokamų darbų įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliais nei nusenusiais asmenimis. Bausmės vykdymas ATIDĖTAS, ar ne? Dabar vėl nauja byla? Vėl ATIDĖS? O jūs toliau žaiskite dažytomis figūromis...

S(eu)bas

S(eu)bas portretas
Akicentuoti reikėtų ne aukos kaltumą ar nekaltumą, bet tai, kad aplink mus, deja, vis dar pilna sugyvulėjusių žmogystų, todėl kartais geriau išvengti susidūrimo su jais, negu po to įrodinėti savo nekaltumą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių