Quantcast

Kaune ruošiamasi rekonstruoti požeminę perėją, Nemuno krantinę ties Aleksoto tiltu

Kaune ruošiamasi rekonstruoti požeminę perėją ir krantinę senamiestyje šalia Aleksoto tilto.

Kauno savivaldybės puslapyje paskelbti projektiniai pasiūlymai, kuriais numatyta rekonstruoti V. Kuzmos gatvėje esantį pėsčiųjų tunelį bei kapitaliai remontuoti šią gatvę, taip pat Karaliaus Mindaugo prospektą, po kuriuo eina pėsčiųjų tunelis, bei šalia esančią Nemuno upės krantinę.

„Reikalinga pėsčiųjų tunelio rekonstrukcija, nauji konstrukciniai sprendiniai, apdailos atnaujinimas, užtikrinamos patogesnės ir saugesnės žmonių su negalia judėjimo galimybės. Karaliaus Mindaugo krantinės dalies pertvarkymas sukuriant viešąją erdvę poilsiui, renginiams ir kt“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Jame nurodoma, jog siekiant padaryti susisiekimą patogesnį žmonėms su negalia, šeimoms su vaikų vežimėliais bei dviratininkams, rengiamasi rekonstrukcijos metu įrengti pandusus privažiavimui prie krantinės ir liftus nusileidimui į požeminį pėsčiųjų tunelį.

Tunelyje bus rekonstruojama danga ir betoninės konstrukcijos, prieigose įrengiami turėklai su integruotu apšvietimu. Krantinėje ir laiptuose, kuriuos kartais užlieja pakilęs upės vanduo, siūlomas dekoratyvinis apšvietimas šviestuvais, atspariais vandeniui.

Krantinėje šalia tunelio planuojama įrengti keturias sėdimojo aukščio pakopas, į kurias būtų integruojami pavieniai suolai bei apželdinti gėlynai. Aplink jas būtų įkomponuotas ir nuožulnus nusileidimas į krantinę.

Kaip BNS informavo Kauno savivaldybė, per 2023-iuosius tikimasi parengti rekonstrukcijos projektą, o darbus krantinėje atlikti planuojama kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK NEPAMIRSKIT TUREKLU

TIK NEPAMIRSKIT TUREKLU portretas
krantineje butina gatves apsauga, o autobusus vairuoja pensininkai... Gal uztenka tu keliu ivykiu, kai zemyn nuslydo auto?

Edmundai,

Edmundai, portretas
nesusireikšminkit.Geriausi linkėjimai tamstai .

Edmundas

Edmundas portretas
Jeigu tu nevaikštai tai dar nereiškia , kad perėjos nėra , praleidai gerą progą patylėti .
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių