Quantcast

Kaune robotikos specialistai „dresuoja“ pažangiausią keturkojį robotą

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pažangūs keturkojai robotai yra retenybė. Tačiau ateityje šaligatviais zujantys, gamyklose ar namuose dirbantys elektriniai šunys nieko nestebins.

„Nusipirkti robotą šuniuką ar kitą gyvūną ateityje bus visai nebrangu“ – teigia Henrikas Simonavičius, „Rubedo sistemos“ robotikos ir projektavimo padalinio vadovas.

Keturkojus robotus šiuo metu kuria ne viena kompanija. Vienas populiariausių jų pritaikymų – pramoninių gamybinių objektų reguliarus stebėjimas bei darbas pavojingose zonose. Tikimasi, kad ateityje tokie robotai taps įprasta mūsų gyvenimo dalimi, kaip ir dronai ar robotai žoliapjovės. Greičiausiai jie pristatinės siuntinius į namus bei atliks buities darbus.

Kaune robotikos specialistai dirba su amerikiečių kompanijos „Boston Dynamics“ sukurtu keturkoju robotu šunimi. „Rubedo sistemos“ pirmieji Lietuvoje įsigijo įspūdingą plastiškų judesių robotą, kurio lankstumas ir aktyvi reakcija į aplinkos pokyčius primena tikrą gyvūną. Covid-19 pandemijos metu lietuvių inžinieriai ieškojo būdų, kaip tokį robotą pritaikyti efektyviai viešojo transporto dezinfekcijai. Kaip jiems tai pavyko kviečiame išvysti laidoje „Mokslo sriuba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Prikabinkit automatą ir pasiųskit kariaut į ukrainą. Kazin ko tapinas laukia, gal ordiną laisto ?

dresuros programas patys raso ?

dresuros programas patys raso ? portretas
o tai zinau begale copy paste programuotoju.... pavizdys : mikrosoft.... update kekviena menesi ateina kartais net 2 kart... vis naujo slamsto tonomis ir megabaitais.... senaji srota kaskart pamirsta issimezt.... mane seniai sovietinei mokino : jei sistema dirba - tai tegu i dirba nekisk i ja savo trigrasio...a jei tobulini tai tobulink taip ka nepakenktum sitemai... kodas iseidavo kompaktiskas suprantamas i funkcionalus....a daba ? .... ble....izvergai kazkokie.... ekxperiense srota kaupia debesy....a debesies gali i nebut.... ner rysio i pize...rusu peles laiduka pergrauze i xana... a musu senoliu sukurtos sitemos veikia iki siol... 30m kaip sovietai padvese...a be sovietinio palikimo neismokot gyvent...geda...

Čerlis

Čerlis portretas
Tai liuks gales panaudoti ir kitiems tikslams ligoninėse ,oro uoste, integruoti visur
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių