Quantcast

Kaune prasidės „Geležinio Vilko“ brigados karių pratybos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kauno mieste ir jo apylinkėse prasidės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ pratybos „Stiprus vilkas 2023“.

Iki ketvirtadienio vyksiančių mokymų metu į miestą bus perkeltos kelių karinių dalinių vadavietės, jų personalas treniruosis planuoti bei vykdyti gynybos operacijas, pranešė kariuomenė.

Pratybose bus treniruojami „Geležinio Vilko“ brigadai priklausančių batalionų štabai, todėl įvairiose miesto vietose dislokuoti kariai visuomenei matomų operacijų nevykdys, nenaudos imitacinių šaudmenų, o planuos ir vykdys operacijas naudodamiesi mūšio valdymo informacinėmis sistemomis.

Mokymų dalyviams bus simuliuojama priešiškų pajėgų veikla, ir atsižvelgdami į situacijas karinių vienetų štabai ir vadai treniruosis priimti reikiamus sprendimus.

Vadavietę Kauno mieste įsirengs bei pratybose dalyvaus ir sąjungininkai – Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė.

Pratybų metu numatomas ribotas karinės technikos judėjimas mieste.

Iš viso mokymuose dalyvaus apie 400 karių ir 100 karinės technikos vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
"...imituos"...??? O kam rašistus imituorti,geriau IŠ KARTO VISUS TROLIUS VATINIUS SUGAUDYTI ir dresuoti lyg tai butu nusikaltelio vagnerio kaliniai, mokyti...BUTI MESA RUSKIU SNAREDAMS,kad tikri šalies žmones-gynejai turetu mažiau nuostolio. Tai ir šalies gynybai didelis "+", ir armijai [ ateity, divizijai] nauda....O ir mažiau brudu-atskalunu liks.

Mmm

Mmm portretas
Matomai treniruosis kas greiciau pabegs...

...

... portretas
oi tai duosim rusam,oi tai duosim
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių