Quantcast

Kaune – netradicinis edukacinis projektas

  • Teksto dydis:

2019 metų rugsėjo 22-28 dienomis vyko Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus ir Zespol Szkol Akademickich we Wloclawku projektas „Kompetencijų ugdymas(is) bendraujant gyvai“, kurį finansavo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas.

Šis projektas Lenkijos ir Lietuvos moksleiviams iš tiesų naudinga ir pozityvi patirtis. Savaitę trukusio bendravimo metu moksleiviai iš Lenkijos gyveno Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus bendrabutyje ir kartu su licėjaus auklėtiniais dalyvavo bendrose veiklose.

Mokslo savaitė prasidėjo išties patriotiškai: pakeltos abiejų šalių vėliavos, sugiedoti himnai. Vėliau vyko bendros pamokos ir popamokinė-pažintinė veikla. O veiklų Kadetų licėjuje tikrai netrūksta. Mokiniai buvo sužavėti Tailando bokso, alpinizmo, savigynos, šaudymo treniruotėmis. Įdomiausia patirtis – pasikeitimas etninėmis-kultūrinėmis ir mokyklų tradicijomis.

Pažintinę kompetenciją mokiniai ugdėsi pažindami Kauno ir visos Lietuvos istorines vietas: Kauno archyvą, Senamiesčio architektūrą, VII fortą, Trakus, Vilnių ir kt. Kadetų gyvenimo būdą pažinti leido Kleboniškio miške organizuotas ištvermės žygis, kuriame abiejų šalių mokiniai bendradarbiaudami gilino topografijos, pirmosios pagalbos, išlikimo sudėtingomis sąlygomis žinias.

Projektas padėjo įveikti įvairias baimes ir kalbos barjerą, atrasti pasitikėjimą savimi ir kitais, bet svarbiausia, kad pasiektas projekto tikslas – pagilintos kūrybiškumo, atsakomybės, pilietiškumo, lyderystės, bendravimo kultūros, išradingumo kompetencijos. Projektas nenutrūks: mokinių laukia susitikimas Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nieko ten gero toj mokykloj.

Geras pasiūlymas

Geras pasiūlymas portretas
Per paskutines 4 savaites gavau 24836 USD, dirbdamas internetu iš naamų, dirbdamas ne visą darbo dieną. Įstojau į šį darbą prieš 2 mėnesius ir per pirmąjį mėnesį lengvai gavau 21695 USD, neturėdamas jokios internetinės darbo patirties. Kiekvienas gali gauti šį darbą šiandien ir pradėti užsidirbti pinigų internetu, vykdydamas šioje svetainėje pateiktas instrukcijas ...............................>>>>>>>>>>>>>> C­­a­s­h­Flow7­7.C­O­M

Pilypukas

Pilypukas portretas
Nustokit militarizuot Lietuvą, jau greitai ir darželiuose pradės "karines pratybas".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių