Quantcast

Kaune minėjo Viešojo saugumo tarnybos įkūrimo metines

  • Teksto dydis:

Spalio 18 d. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje buvo paminėtos Viešojo saugumo tarnybos (VST) Kauno dalinio 32-osios įkūrimo metinės. Viešosios tvarkos sergėtojus sveikino Lietuvos kariuomenės, Šaulių sąjungos, policijos atstovai, partneriai.

Dėkojo pasižymėjusiems

VST vado pavaduotojas, laikinai einantis vado pareigas v. t. plkn. Arūnas Paulauskas ir Kauno dalinio vadovas v. t. plkn. Marakas Mickievičius dėkojo labiausiai pasižymėjusiems pareigūnams ir įteikė jiems atminimo medalius ir padėkos raštus.

„Jūsų tarnyba buvo labai svarbi atkuriant Lietuvos valstybę. Tada reikėjo jėgos, kuri šalyje saugotų strategiškai svarbius objektus. Neseniai vykusiose civilinės saugos pratybose dar kartą įsitikinome, kad Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinys yra vienas patikimiausių mūsų partnerių“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Už partnerystę užtikrinant žmonių saugumą meras įteikė M. Mickievičiui vardinį laikrodį, o VST Mokymo ir kovinio centro viršininkui, v. t mjr. Deividui Gudžinskui ir VST Kauno dalinio 1-osios kuopos vadui, v. t. kpt. Kęstučiui Rolskiui – Kauno rajono ženklus. VST v. t vyr. ltn. Edvinas Dovydaitis ir vyr. puskarininkis Laimonas Zinkus pagerbti padėkos raštais.

Civilinės saugos pratybose dar kartą įsitikinome, kad Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinys yra vienas patikimiausių mūsų partnerių.

Būta pokyčių

Viešojo saugumo dalinius nuspręsta įsteigti atkūrus Lietuvos nepriklausomybę ir siekiant užtikrinti nuteistųjų apsaugą, jų konvojavimą, riaušių malšinimą ir pabėgusiųjų paiešką. 1991 m. spalio 18 d. įsteigtas Vidaus reikalų ministerijos Vidaus tarnybos 1-asis pulkas, o jo vadu tapo pulkininkas Sergejus Madalovas. Jau gruodžio 24 d., pradėjus išvesti iš Lietuvos sovietų kariuomenę, įkalinimo įstaigų apsaugos, suimtųjų ir nuteistųjų konvojavimo, viešosios tvarkos užtikrinimo masinių renginių metu funkcijas perėmė 1-ojo pulko kariai.

2003 m. Vidaus tarnybos pulkai pertvarkyti į Viešojo saugumo pulkus. 2006–2007 m. jie ėmė saugoti Vilniaus ir Kauno oro uostus. 2007 m. 1-asis ir 2-asis pulkai buvo sujungti į VST. Joje pulkai pertvarkyti į dalinius, o tarnybos būstinė įkurta Kaune.

2008 m. Kauno dalinys ėmė saugoti Kauno geležinkelio tunelį. 2009 m. perimta Lyduvėnų tilto, Kauno geležinkelio tilto ir Subačiaus kuro bazės apsauga.

2016 m. VST pertvarkyta, o būstinė perkelta į Vilnių. Tais pačiais metais VST perėmė Kauno hidroelektrinės, Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės ir Užsienio reikalų ministerijos apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių