Quantcast

Kaune miesto patalpose izoliuojasi vos vienas žmogus

Šią savaitę ženkliai šoktelėjus sergančiųjų COVID-19 skaičiams savivaldybių ir valstybės paruoštos saviizoliacijos vietos, skirtos gyventojams, neturintiems galimybių, kur apsistoti atskirai nuo sveikų artimųjų, išlieka beveik tuščios.

Kauno miesto savivaldybės saviizoliacijai paruoštose patalpose yra apsistojęs vos vienas žmogus. „Dar viena vieta yra rezervuota kitai savaitei, nes asmuo planuoja sugrįžti iš užsienio“, – portalui kaunodiena.lt teigė savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistė Aušrinė Vaščėgaitė.

Anot jos, gyventojai šią savaitę ne kartą kreipėsi dėl saviizoliacijos galimybės, tačiau dauguma užklausų buvo tik informacinio pobūdžio – buvo teiraujamasi, ar esant poreikiui, būtų galimybė gauti vietą saviizoliacijai, domėjosi procesu.

Elektrėnų savivaldybėje esančioje Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, kur yra paruoštos 84 vietos tokiems asmenims iš visos Lietuvos, šiuo metu gyvena vos 15 sergančiųjų.

Ligoninės vadovas Vitalijus Glamba pasakojo, kad per mėnesį tokių asmenų ligoninėje padaugėjo vos dviem. Tai yra, dviem daugiau atvyko nei išvyko jau pasveikusiųjų nuo koronaviruso.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Nuo vasaros situacija pas mus mažai tepasikeitė“, – kalbėjo direktorius, akcentavęs, kad apgyvendinti priimami sergantieji lengva arba besimptome COVID-19 forma, kai nereikia medikų pagalbos.

Jis sakė nežinąs, ar kada nors prireiks visų ligoninės pajėgumų pagalbai dėl koronaviruso. „Bet esame tam pasiruošę. Berods rugsėjo mėnesį pas mus buvo padidintas tam skiriamų vietų skaičius. Kol kas poreikio jų dar daugiau įrengti nėra, bet jei prireiktų, ieškotume išeities“, – teigė V. Glamba.

Penktadienio duomenimis, Lietuvoje yra 8918 asmenys, sergantys koronavirusu. Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 29,6 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nes

nes portretas
krabas baisesnis už koroną.

Hkk

Hkk portretas
Nes mėra tos koronos tai gazdina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių