Quantcast

Kaune – kalėdinė Hansa mugė: kviečia išskirtinėmis dovanomis pasirūpinti iš anksto

  • Teksto dydis:

Hansa mugė – naujas mugės projektas, po vienu stogu suburiantis išskirtinių mažųjų gamintojų prekių ir paslaugų dalyvius. Mugės tikslas – skatinti smulkųjį verslą, didinti Lietuvos gamintojų žinomumą, padėti atsigauti nuo COVID-19 pandemijos valdymo ribojimų suvaržytiems mažiesiems prekybininkams.

Organizatoriai kviečia gruodžio 3, 4, 5 dienomis atvykti į KAUNO KALĖDINĘ HANSA MUGĘ, kuri vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia galėsite įsigyti išskirtinių kalėdinių dovanų, kurias jums pasiūlys tautinio ir kulinarinio paveldo puoselėtojai, Lietuvos dizaineriai, meistrai-kūrėjai, maisto gamintojai ir importuotojai jų atstovai. Gurmanai mugėje galės įsigyti Lietuvoje marinuojamų alyvuogių, itališkų delikatesų, latviškų sūrių bei gaminių iš Lietuvos ūkių. Pasiruošti didžiosioms metų šventėms kvies ir Lietuvos kūrėjai, kurie į Kauno „Žalgirio“ areną atveš aprangos ir stiliaus detalių vaikams ir suaugusiems, išskirtinių interjero elementų, keramikos gaminių.

Simboliška, jog Hansos mugių ciklas pradedamas Kaune – mieste, kuris buvo svarbiausias prekybos punktas Lietuvoje. Hanzos (Hansos) lyga – XIII a. įkurta prekybinė ir politinė sąjunga, kurios tikslas ginti pirklių interesus, derėtis dėl palankesnių sąlygų prekybai, naujų prekių bei rinkų paieška. Hanzos (Hansos) lygai priklausančiuose miestuose buvo steigiamos kontoros, kurių tikslas – organizuoti prekybą. Todėl vietiniai pirkliai savo pirkėjams galėdavo pasiūlyti išskirtinių prekių, atgabentų iš tolimų kraštų.

Šių dienų mugės prekybininkai ar dalyviai – tai iš naujo atgimę tie senieji pirkliai, kurie stengiasi mugės lankytojams pasiūlyti kokybiškų ir išskirtinių prekių bei produktų.

Organizatoriai kviečia visus atvykti į nemokamą KALĖDINĘ HANSA MUGĘ ir kalėdinėmis dovanomis pasirūpinti iš anksto. Įėjimas tik su galimybių pasu. Mugės darbo laikas: 3 d. 11–20 val., 4 d. 10–20 val. 5 d. 10–15 val.

Organizatorių nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisikėlimas

prisikėlimas portretas
Kad Kristus po mirties prisikėlė, nuo vaikystės žinom, bet kad prekeiviai iš Hanzos laikų, tai...galvokit, ką rašot.

Jule

Jule portretas
gardumynu noriu areisim

kaunietė

kaunietė portretas
prie įėjimo vėl reikalaus pasakyti telefono numerį ir užrašinės?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių