Quantcast

Kaune ir vėl suspindo milžiniški margučiai

  • Teksto dydis:

Kaunas jau ruošiasi šv. Velykoms. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais keliose miesto vietose suspindo milžiniško dydžio margučiai. Vakarais jie ypač traukia smalsuolių dėmesį.

Vienas ryškiaspalvis margutis, kuris savo savo raštais praeivius džiugina labiausiai vakarais, pastatytas Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros sodelyje. Tuo tarpu antrasis puikuojasi Santakos parke prie Kauno pilies.

Ypač įspūdingai velykiniai papuošimai atrodo jau sutemus. Abu kiaušiniai dekoruoti įvairiaspalvėmis šviesos diodų lemputėmis sutemoje negali nepatraukti dėmesio.

Šie šv. Velykų simbolio aukštis siekia 6 metrus, o diametras – 4,5 metro. Šiemet abu velykiniai kūriniai papuošti 56 dekoracijomis – gėlėmis, spiralėmis ir pan. bei LED 36 tūkst. lempučių.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė anksčiau portalu kauno.diena.lt aiškino, kad kiaušinių karkasai yra savivaldybės nuosavybė, o puošybai kasmet nuomojamos naujos dekoracijos.

„Karkasas aptrauktas specialiu blizgiu polietileno kilimu. Ant to kilimo sudėtos lempučių ir LED juostelių dekoracijos. Iš juostelių suformuotos gėlės, ornamentai“, – sakė savivaldybės atstovė.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais kauniečiai ir miesto svečiai margučiais grožėtis galės iki pat Atvelykio.

Pernai po kiaušinį išdygo Laisvės alėjoje ir prie Kauno pilies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach, matai kokie to BBD kiaušai... :/

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Reziume.Už vieno šio didkiaušio kainą Matjošaitis kiekvienam Kauno ubagui galėjo po du tikrus vištos kiaušinius Velykom padovanoti.Kaunas taptų patrauklesnis ir dviem kiaušais laimingesnis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių