Quantcast

Kaune diegiama nauja bilietų rūšis

Artimiausiame Kauno tarybos posėdyje paaiškės, ar atsiras naujo tipo viešojo transporto bilieto rūšis. Toks autobusų ir troleibusų bilietas būtų susietas su mieste vyksiančių renginių bilietu.

„Šis viešojo transporto bilietas bus integruotas į Kaune vyksiančio renginio bilietą. Jokių papildomų kortelių ar programėlių nereikės“, – kaip bilietas veiktų, komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak eismo specialisto, ir praėjusiais metais buvo keletas išimčių, kai įsigiję bilietus į renginius kauniečiai ir miesto svečiai galėjo su jais važiuoti miesto autobusais ir troleibusais. Su tokiu bilietu leidžiama ir atvykti, ir išvykti iš renginio per tris valandas nuo jo pradžios ir pabaigos.

„Panašią praktiką sėkmingai vykdėme pernai. Pavyzdžiui, į Dariaus ir Girėno stadiono atidarymą vykę kauniečiai ar miesto svečiai tą dieną galėjo nemokamai važiuoti autobusais ir troleibusais. Tam pakako su savimi turėti popierinį ar elektroninį renginio bilietą tiek keliaujant į renginį, tiek grįžtant iš jo“, – apie tai, kaip renginio bilietas, integruotas į viešąjį transportą, buvo išbandytas Kauno gatvėse, nurodė M. Matusevičius.

Toks renginio bilietas suteikia teisę per tris valandas nuvykti į renginį ir iš jo per tris valandas grįžti nemokamai.

Pasak jo, dabar Kauno taryba svarstys, ar suteikti organizatoriui galimybę, kad renginio dalyviai galėtų naudotis viešuoju transportu.

„Šį kartą dėl tokios galimybės spręs pats renginio organizatorius – tik nuo jo priklausys, ar viešojo transporto bilietas bus integruotas su renginio“, – pažymėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Jis aiškino, kad renginio organizatoriai arba renginio bilietų platintojai turės sudaryti sutartį su UAB „Kauno autobusai“ ir įsigyti šios rūšies bilietų.

„Tuomet viešojo transporto bilietai bus integruojami į renginio bilietą, kuris suteiks teisę jo turėtojui nuvykti į renginį ir iš jo grįžti per numatytą laiką Kauno viešuoju transportu. Tokį bilietą galės įsigyti tik renginio organizatoriai, su „Kauno autobusais“ sudarę sutartis“, – komentavo M. Matusevičius.

Jis aiškino, kad toks renginio bilietas suteikia teisę per tris valandas nuvykti į renginį ir iš jo per tris valandas grįžti nemokamai. Renginio dalyviui nereikia papildomai žymėti „Žiogo“ programėlės, e. bilieto ar pirkti bilieto iš autobuso ar troleibuso vairuotojo.

Jei Kauno miesto taryba pritars tokiam siūlymui, specialūs renginių bilietai, į kuriuos integruotas ir viešojo transporto bilietas, galės būti pradėti platinti artimiausiu metu.

Tikimasi, kad toks sprendimas masinių renginių metu skatins atvykti viešuoju transportu ir automobilį palikti namuose. Tokiu atveju prie renginio vietos turėtų būti mažiau automobilių spūsčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Tai ar tokias problemas reikia spręsti kas turi pinigų renginiui turės ir nuvažiuoti geriau pagalvokit apie pensininkus kurie negali iškišti norės nes reikės mokėti duokit bent nemokamą pravažiavimą bet ne bil tik pasireklamuoti

Sirgalius

Sirgalius portretas
Idiotizmas arba afera.Tai ka paleis papildomai autobusu renginio diena? Kas turi pinigu bilietui i rengini tures ir autobusui.Dabar sekmadieni po krepsinio neimanoma sulaukti viesojo transporto-isbandziau tai ne karta.

x

x portretas
Liuks, Kaunas visada lenkia sostinę. Tikrai po renginių labai patogu grįžti visuomeniniu transportu. Kas rašo neigiamai, matyt nevažinėja autobusais ir troleibusais.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių