Quantcast

Kaune dėl koronaviruso greitoji pagalba vyks tik į būtinuosius iškvietimus

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui greitoji medicininė pagalba vyks tik į būtinosios pagalbos kriterijus atitinkančius iškvietimus, teigia Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos (Kauno GMP) stotis.

Kauno GMP direktoriaus Nerijaus Mikelionio pranešime šeštadienį primenama, kad būtinoji pagalba – tai tokia medicinos pagalba, kuri teikiama neatidėliotinai, kai gresia pavojus paciento ar aplinkinių gyvybei arba, kai pagalbos nesuteikimas laiku sukelia sunkių komplikacijų grėsmę.

Gyventojai raginami skambinti telefonais 033 arba 112, jei jaučiamas vieną iš šių simptomų:

1. Užsitęsęs spaudimo jausmas arba skausmas krūtinėje, neretai plintantis į kairę ranką, nugarą ir/ar apatinį žandikaulį.

2. Staigus veido, rankos ir/ar kojos nutirpimas arba nusilpimas (ypač vienoje kūno pusėje)

3. Staiga atsiradęs labai stiprus bet kurios kūno dalies skausmas

4. Nekontroliuojamas kraujavimas

5. Ūmus dusulys arba apsunkintas kvėpavimas

6. Ketinimas žudytis

7. Sąmonės sutrikimas/staiga pasikeitęs elgesys

8. Užsitęsęs vėmimas arba viduriavimas

9. Atsitiktinis arba tyčinis apsinuodijimas vaistais ar kitomis medžiagomis

10. Staiga atsiradęs širdies ritmo sutrikimas

11. Staiga atsiradę regėjimo sutrikimai

12. Sunki trauma (traumai priskiriami cheminiai ar terminiai nudegimai ar nušalimai)

„Jei šių simptomų nėra, siekiant užkirsti kelią tolesniam koronaviruso plitimui, norime informuoti, jog saugant mūsų ir jūsų sveikatą į kvietimus, akivaizdžiai neatitinkančius būtinosios medicinos pagalbos kriterijų, nevyksime“, – pranešime sakė N. Mikelionis.

„Tuo pačiu užtikriname jus, jog konsultuosime telefonu arba nukreipsim jus susisiekti su gydytoju pasikonsultuoti nuotoliniu būdu“, – patikino Kauno GMP vadovas.

Pranešime taip pat prašoma gyventojų, skambinant greitosios pagalbos telefonais, nenuslėpti jokios informacijos apie keliones ar galimus COVID-19 požymius tam, kad atvykstančios greitosios pagalbos galėtų saugiai priimti ir vežti žmones, o ligoninėse ir GMP dirbantys medikai būtų kiek įmanoma labiau apsaugoti nuo koronaviruso.

Įtariančius užsikrėtimą koronavirusu, E. Mikelionis prašo skambinti karštąja linija 1808. Į ją reikėtų kreiptis, jei 14 dienų laikotarpyje žmogus keliavo užsienyje ir/arba turėjo kontaktą su galimu ar patvirtintu koronaviruso atveju bei jo temperatūra siekia 37,3 laipsnio, asmuo kosėja, sloguoja, jam laužo kaulus ar skauda gerklę.

„Karštojoje linijoje bus įvertinta galimo užsikrėtimo koronavirusu rizika, klinikiniai simptomai, nustatytas reikiamas pagalbos lygis, esant galimybei, būsite užregistruoti į mobilų tyrimo punktą“, – patikino E. Mikelionis.

Gyventojų prašoma kantrybės sulaukiant GMP automobilių, kuriais dėl įtariamo koronaviruso žmonės bus vežami į ligoninę.

„GMP dispečerinei nustačius, jog jus būtina vežti į ligoninę del koronavirusinės infekcijos įtarimo, gali tekti palaukti GMP brigados tiek, kiek reikia laiko saugiai pasiruošti, paruošti GMP automobilį bei būtų užtikrinta, jog ligoninės pacientų srautai leis jums papulti į ligoninę per įmanomai trumpiausią laiką“, – kalbėjo Kauno GMP vadovas.

Iki šeštadienio 12 val. iš viso Lietuvoje ištirta 1466 ėminių dėl įtariamo koronaviruso, jis nustatytas 83 asmenims.

Vienas užsikrėtęs virusu žmogus mirė, viena pacientė – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei jums patinka važiuot 'karūnuota' mašina, kvieskit greitąją.

SPS

SPS portretas
Šiauliai į visus iš eilės siunčia ir net neklausia ar buvęs užsienį ar ne patys žinokites kaip saugotis vienas respiratorius visai parai ir issipurski kitai parai pasilieki. Kvieskit ir toliau gmp dėl menkniekių, 99 proc. Kad ir korona atsivesim

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kiek žinau narkomanams kaulus laužo ,kai nepanaudoja kažko .Tai jie irgi bus transportuojami kaip ligoniai???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių