Quantcast

Kaune – dar vienas protestas prieš ACTA

Šeštadienį kauniečiai, protestuojantys prieš Antipiratinės prekybos sutartį (ACTA), rinkosi prie Įgulos bažnyčios.

Šia protesto akcija miestiečiai norėjo atkreipti dėmesį į daug diskusijų sukėlusį dokumentą ir jame slypinčius vartotojams itin nepalankius niuansus.

„Jeigu Seimas ratifikuos ACTA, vėl grįšime į totalitarizmo laikus, kai visi būsime sekami. Nenoriu, kad mano vaikas, anūkai gyventų tokioje sistemoje, kokia buvo sovietmečiu. Esame laisvi žmonės ir norime jais išlikti“, – sakė akcijos organizatorius, visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ lyderis Gintautas Labanauskas.

„Esu teisininkas, todėl įžvelgiu didelius pavojus ACTA sutartyje. Iš principo esu pilietiškas žmogus, kuris nori, kad valdžios institucijos prieš priimdamos svarbius teisės aktus pasitartų su visuomene, o ne darytų tai slaptai. Mūsų tikslas yra viešinti šią tarptautinę sutartį, kad žmonės pradėtų domėtis, kad žinotų, jog ji pažeidžia pagrindines jų teises ir laisves“, – savo dalyvavimą proteste motyvavo Julius Čiegis.

Negausiai susirinkę akcijos dalyviai Lietuvos valdžiai norėjo priminti, kad negalima ratifikuoti šios sutarties, nes jai iš pradžių turi pritarti visuomenė.

Sausio 26-ąją Lietuvos ir dar 20-ties Europos Sąjungos valstybių pasirašyta, tačiau dar neratifikuota antipiratinės prekybos sutartis ACTA sulaukė kritikos dėl neapibrėžtumo, sukuriančio sąlygas galimiems interneto laisvės suvaržymams, numatomos galimybės taikyti baudžiamąją atsakomybę už autorių ir intelektinių teisių pažeidimus.

ACTA šalininkai sako, kad susitarimas leis geriau apsaugoti intelektinę nuosavybę. Pabrėžiama, kad klastotės daro žalą valstybių ekonominei raidai.

Tai ne pirmas protestas prieš ACTA susitarimą Kaune. Vasario 11 dieną Kaune prie Įgulos bažnyčios susirinko kelių šimtų jaunuolių grupė, užsiklijavusių burnas lipnia juosta, ant kurios buvo užrašyta „ACTA“.


Šiame straipsnyje: ACTAprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
vistiek flashmob lietuva protestas geresnis buvo.. ir zmoniu daugiau..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių