Quantcast

Kaune bus rengiami gyvenimo būdo medicinos specialistai

Sveikatos mokslų universitete Gyvensenos medicinos konferencijoje pristatyti planai nuo rudens šioje aukštojoje mokykloje rengti gyvenimo būdo medicinos specialistus.

Mūsų šalyje daugybė žmonių serga širdies ir kraujagyslių ligomis, cukriniu diabetu, 60 žmonių kiekvieną dieną išgirsta vėžio diagnozę. Daugelio ligų būtų galima išvengti nerūkant, nepiktnaudžiaujant alkoholiu, sveikai maitinantis ir daugiau judant, sako sveikos gyvensenos propaguotojai suorganizavę Gyvensenos medicinos konferenciją.

“Aš negaliu patikėti, kad, kai mes darėme pirmą Gyvenimo būdo medicinos konferenciją, salėje buvo 20 žmonių, šiandien mes turim virš 200 profesorių, medikų, visuomenės sveikatos specialistų ir aš matau viltį, kad jie irgi yra šio judėjimo dalis”, – džiaugiasi konferencijos organizatorius Paulius Jaruševičius.

Medikams skirtoje konferencijoje pranešimus skaitė ir dešimtmečiais kaupta patirtimi dalijosi žymūs gyvensenos medicinos autoritetai. Juos palaikantys Kauno mokslininkai nuo rugsėjo Lietuvos sveikatos mokslų universitete organizuoja pirmąsias Europoje gyvenimo būdo medicinos studijas.

“Labai daug dėmesio skirsim praktikai, kad mūsų studentai dirbtų jau iš karto su ligoniais, mokėtų su jais elgtis ir juos gydytų paprastomis, bet ne visada prieinamomis priemonėmis”, – sako Sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto dekanė profesorė Ramunė Kalėdienė.

“Tai yra labai perspektyvi medicinos mokslo šaka, ji reikalauja labai didelių žinių, bet aš džiaugiuosi, kad Kauno kolegos žengė šį žingsnį pirmi Europoje, ir aš manau, kad šią patirtį mes paskleisime Europos Sąjungos aukštosiose mokyklose”, – tikisi Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

Rytoj konferencija bus rengiama Litexpo parodų rūmuose Vilniuje. Ji skiriama visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip  portretas
man gyventi, tiksliau-išgyventi ,mano reikalas .Specialistų man nereikia .Nebent JIE padėtų SEMŪNAMS ir kitiems KOMBINATORIAMS.

Durniams

Durniams portretas
reikia naujienų .Perspektyvi medicinos šaka. Svarbu kad būtų kur iškišti "EUROPOS LĖŠAS",pridedant ir savų.

Lina

Lina portretas
o tai cia ne tas pats kas visuomenes sveikatos specialistai?ne stokiu tai jau pilna ,tik kad jiems nieks nemoka normalaus atlyginimo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių