Quantcast

Kaune bedarbių gretos šiek tiek praretėjo

Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje 2013 metų balandžio mėnesį registruotas nedarbas toliau nežymiai mažėjo. Čia darbo neturėjo 10,5 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų.

Oficialių bedarbių, palyginti su praėjusiu mėnesiu, sumažėjo 0,7 proc. Lyginant su visos šalies teritorija, mažesnis nedarbas buvo tik Vilniaus ir Klaipėdos regionuose.

Kauno mieste ir rajone nedarbo lygis siekė 9,9 nuošimčius. Palyginti su praėjusiu mėnesiu šis rodiklis sumažėjo 0,6 proc.

Balandį įdarbinta apie 2 tūkst. ieškančių darbo asmenų, iš jų apie 90 proc. – neterminuotai. Palyginti su kovu, balandį įdarbinta per 230 asmenų daugiau.

Augo laisvų darbo vietų pasiūla: minėtu laikotarpiu registruotos daugiau nei 3495 laisvos darbo vietos, o tai 19,2 proc. daugiau nei kovo mėnesį. Daugėja darbdavių pasiūlymų terminuotam darbui, tokių laisvų darbo vietų užregistruota apie 13 proc. daugiau negu kovą.

Balandžio mėnesį veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 616 darbo biržos klientų (apie 200 asmenų daugiau nei praėjusį mėnesį), išduoti 46 leidimai įdarbinti užsieniečius. Profesinio mokymo priemonėje pradėjo dalyvauti 84 asmenys, dar 209 įtraukti į remiamojo įdarbinimo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
darbo birzoje stosiu beveik 2 metus. Darbo negaunu. Siulo darba tik pardaveja turguje ar Maximoje. Zmogus baiges aukstaji, tikrai nenori dirbti tokiu darbu

na

na portretas
baigėsi šildymas gal nors kas nors eis dirbti. Nes su kuo nepakalbi neapsimoka nes kompensuoją šildymą. Baigėsi šildymas gal apsimokės dirbti nors kam nors

to kaunas

to kaunas portretas
Matosi, kad į biržą atėjai "stovėti". Jei norėtum dirbti, per 2 metus būtum susiradęs. Lietuvoje yra 30 tūkst. laisvų darbo vietų.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių