Quantcast

Kaune atidengta atminimo plokštė sušaudytiems ministrams

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, iškilmingai atidengta paminklinė plokštė, skirta sušaudytiems ir nelaisvėje nukankintiems tarpukario ministrų kabinetų nariams.

Sovietų ir nacių okupacijų aukomis tapo 29 Lietuvos ministrai: 16 sušaudyta, dešimt mirė kalėjimuose ar lageriuose, trys mirė tremtyje, pranešė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras.

Paminklo iniciatorius – skulptorius Jonas Jagėla, architektūrinės dalies autoriai – architektai Liucijus Dringelis ir Evaldas Ramanauskas.

Po memorialinio ženklo atidengimo Vytauto Didžiojo karo muziejuje atidaryta paroda „Represuoti 1918–1940 m. Lietuvos Respublikos ministrų kabinetų nariai“.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras siekia žuvusių ministrų atminimą įamžinti ir Vilniuje, prie Vyriausybės rūmų, bet kol kas projektas yra įstrigęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostabu

nuostabu portretas
Kam nepatinka žinutė apie LTRS nusipelniusį architektą? Įsislaptinusiems KGB-istams?:)

nuostabu

nuostabu portretas
O Laikinosios vyriausybės ministras, vėliau LTRS nusipelnęs architektas, nei šaudytas, nei teistas:) Ir dar gatvės Lietuvoje jo vardu pavadintos:)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tuos kurie ragino nesipriešinti okupantui patiems reikėjo sušaudyti ,tai tuos buožgalvius sušaudė Stalinas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių