Quantcast

Kaune atidarytas naujausiomis technologijomis aprūpintas statybininkų rengimo centras

  • Teksto dydis:

Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre šią savaitę duris atvėrė modernus Statybos sektorinis praktinio mokymo centras. Nuo šiol čia besimokantys būsimieji specialistai praktinius įgūdžius tobulins dirbdami įranga, kuri naudojama pažangiausiose statybos įmonėse.

Naujausia įranga ir visomis reikiamomis mokymo priemonėmis aprūpintose dirbtuvėse ir technologijų kabinetuose bus rengiami mūrininkai, betonuotojai, apdailininkai, pastatų restauratoriai, pastatų šiltintojai, statybos verslo paslaugų teikėjai. Taip pat planuojama rengti stogdengius, statybininkus, termoizoliuotojus. Praktinio mokymo centras aprūpintas mobilia dirbtuvių sistema, leidžiančia prisitaikyti ir prie kintančių darbo rinkos poreikių.

„Modernių sektorinių praktinių mokymo centrų kūrimas padeda užtikrinti, kad mokiniai, naudodamiesi naujausiomis technologijomis ir įranga, įgytų darbo rinkos poreikius atitinkančius praktinius gebėjimus. Labai svarbu, kad rengiant būsimus specialistus dalyvauja ir darbdaviai. Tai vienas iš būdų spręsti šaliai aktualius ūkio efektyvumo ir jaunimo nedarbo mažinimo klausimus,“ – sakė švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis.

Pasak Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro direktoriaus Ričardo Šeštoko, naujai sukurta praktinio mokymo bazė ne tik užtikrins aukštą specialistų rengimo kokybę, bet ir didins profesinio mokymo prestižą.

Statybos sektoriniame praktinio mokymo centre taip pat įkurtas šiuolaikinis informacinis centras: biblioteka, kompiuterizuota skaitykla, informacinių technologijų ir nuotolinio mokymo klasės.

Naujame praktinio mokymo centre specialybės mokytis galės Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro ir kitų profesinio mokymo įstaigų mokiniai, taip pat - aukštųjų mokyklų studentai. Kvalifikaciją tobulins profesijos mokytojai, įmonių darbuotojai.

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva, panaudojant ES struktūrinių fondų paramą, Lietuvoje steigiama per 40 sektorinių profesinio praktinio mokymo centrų. Centrai steigiami jau veikiančiose profesinėse mokyklose įrengiant pačią moderniausią praktinio mokymo bazę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių