Quantcast

Kaune atidaromas uostamiestis vaikams

  • Teksto dydis:

Nuo lapkričio 27 d. Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūręs vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“ tampa uostamiesčiu – Miesto herojų erdvė papildoma jūrinės laivininkystės tematika ir įrengiamas dviejų aukštų imitacinis laivas. Specialiai pagal užsakymą pagamintas laivas atsiras tarp kitų vaikų jau pamėgtų ugniagesių gelbėtojų, statybininkų ir policininkų žaidimų erdvių.

Pasak šio centro vadovės Neringos Žibaitės, tokios žaidimo erdvės planavimo, kūrimo, projektavimo ir gamybos darbai užtruko beveik metus.

„Edukacinis pramogų centras „CurioCity“ – tai dvylika daugiafunkcio miesto įspūdį kuriančių teminių erdvių, kuriose integruotos žaidybinės, edukacinės veiklos ir aktyvios pramogos, sudarytos sąlygos vaikams imituoti realaus gyvenimo situacijas, susipažinti su pasauliu, gamtos reiškiniais, įvairiomis mokslo sritimis, išbandyti gydytojo, policininko, kirpėjo, ugniagesio gelbėtojo, statybininko, detektyvo, o nuo lapkričio 27 d. – ir jūrininko profesijas.

Dėl pasaulinės pandemijos trūkinėjančios medžiagų tiekimo grandinės vis stabdė ir lėtino šio laivo įrengimo darbus, tačiau tuo pat metu suteikė laiko išsiaiškinti ir įsigilinti į lankytojų lūkesčius, apgalvoti, kokios veiklos geriausiai tiktų jūrinės laivininkystės pažinimo edukacijai, ką turėtume padaryti, kad jūrinei laivininkystei skirta erdvė taptų ne tik integralia jau pastatyto miesto dalimi, bet ir naujuoju mūsų lankytojų traukos centru“, – sakė N. Žibaitė.

Pasak „CurioCity“ atstovės, jūrinės laivininkystės erdvėje apsilankę vaikai sužinos, kam naudojamas jūrinis alfabetas, kas sudaro laivo įgulą, kaip, naudojantis racija, duodami nurodymai kitiems įgulos nariams, žiūrėdami į pasirinktą horizontą, imituos laivo valdymą, išmoks apsirengti gelbėjimosi liemenę, rišti jūrinį mazgą, sužinos, kaip vadinamos skirtingos sausumos ir jūrų bei vandenynų reljefo formos, išbandys virtualios realybės žaidimų įrenginį ir kt. Naujosios veiklos atitinka bendrąją edukacinio pramogų centro „CurioCity“ koncepciją „žaidžiu – žinau“, t. y. vaikai, aktyviai pramogaudami, žaisdami, patirdami, mokosi pažinti pasaulį.

Laivo atidarymas edukacinio pramogų centro „CurioCity“ lankytojams vyks lapkričio 27 d. (šeštadienį), 12 val. Atidarymo metu bus surengtas VšĮ „Teatriukas“ pasirodymas. Edukacinio centro lankytojams renginys nemokamas.

Jūrų laivininkystės tematikos erdvė įrengta kartu su partnere – keliones keltais į Švediją ir Vokietiją organizuojančia bendrove „DFDS“. Kad šeimų kelionės DFDS keltais neprailgtų, būtų smagios ir dovanotų naujų potyrių visiems šeimos nariams, šiuose keltuose esantys žaidimų kambariai atnaujinami pagal „CurioCity“ stilistiką. Juose taip pat bus išlaikyta edukacinio pramogų centro „CurioCity“ edukacijos per žaidimą koncepcija.

 

„Megos“ nuotr.

Edukaciniame pramogų centre „CurioCity“ pramogauti gali ne tik šeimos su 1–13 m. vaikais, bet ir darželių ar mokyklų grupės – atsižvelgiant į dalyvių amžių ir jų pomėgius, joms siūlomos edukacijos aštuoniomis skirtingomis temomis.

„CurioCity“ įsikūręs antrame Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ aukšte. Planuojama, kad 2022 m. pabaigoje–2023 m. pradžioje naujomis patyriminėmis erdvėmis grįstas edukacinis pramogų centras „CurioCity“ duris atvers ir Klaipėdoje, vietoj dabartinio „Banginio“ iškilsiančiame prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokiais

tokiais portretas
renginiais tik glusina vaiku smegenis pandemijos fone svabsimfaszme;;;...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių