Quantcast

Kaunas – vaikams draugiškas miestas: pasirašytas UNICEF memorandumas

  • Teksto dydis:

Minėdamas Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos 30 metų sukaktį Kaunas priėmė sprendimą dalyvauti vaikams draugiškų miestų iniciatyvoje. Pasirašyto UNICEF memorandumo esmė – suvienyti įvairias organizacijas, viešąsias įstaigas ir privatų sektorių, kad šie kurtų palankesnes sąlygas augti laimingiems vaikams.

„Visi vaikai turi teisę augti mieste, kuriame gali saugiai gyventi, mokytis, žaisti ir būti išgirsti. UNICEF iniciatyvos „Vaikams draugiški miestai“ esmė padėti šiai teisei tapti tikrove. Kaunas džiaugiasi žengdamas dar vieną svarbų žingsnį mažinant socialinę atskirtį ir didinant vaikų gerovę. Tikslas – pasirūpinti kiekvienu Kauno vaiku ir jo poreikiais“, – teigė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vaikams draugiškų miestų iniciatyva yra UNICEF projekto dalis, kuria remiamos miestų savivaldybės vaikų teisių įgyvendinimo klausimais. Įdomu tai, kad galimybė kurti kokybiškesnį vaikų gyvenimą mieste suteikiama ne tik organizacijoms ar verslui, bet ir akademinei bendruomenei, žiniasklaidai, o svarbiausia – patiems vaikams. Kitaip tariant, prie šio memorandumo tikslų įgyvendinimo galės prisidėti visa miesto bendruomenė, kuri į savo veiklą nori įtraukti ir vaikus.

Kaunas džiaugiasi žengdamas dar vieną svarbų žingsnį mažinant socialinę atskirtį ir didinant vaikų gerovę.

„Kaunas nusprendė pasirašyti memorandumą. Drauge su Alytumi ir Vilniumi tapome vienu iš daugiau kaip 3 000 miestų visame pasaulyje, kurie garsiai kalba apie kiekvieno vaiko saugumą ir gerovę. Laukiame išsamios analizės, kurios išvadose bus išskirtos silpniausios miesto sritys. Priimsime pastabas, kad planuotume realius darbus ir įgyvendintume reikiamus pokyčius dėl vaikų gerovės“, – komentavo R.Šnapštienė.

Kaunas tapo pirmuoju Lietuvos didmiesčiu, visiškai išsprendusiu vietų trūkumo darželiuose problemą, o ilgainiui tai taps gilia istorija net ir augant jaunų šeimų skaičiui mieste. Prie to svariai prisidėjo 2016 m. S.Žukausko gatvėje atidarytas lopšelis-darželis „Aviliukas“, taip pat Aleksote – naujas darželis „Dvarelis“.

Dar trys įstaigos netolimoje ateityje Kaune sulauks žymių pokyčių pasitelkiant ES struktūrinių fondų lėšas. Kauno Žaliakalnio, „Svirnelio“ ir „Boružėlės“ lopšeliuose-darželiuose numatyta modernizuoti dalį patalpų ir infrastruktūrą, sujungiant ir įrengiant šiuolaikiškas edukacines erdves, diegiant inovatyvias ugdymo priemones bei baldus.

Taip pat Kaunas didžiuojasi 2019 m. naujai iškilusia mokykla Romainiuose. Tai pirmoji visiškai naujai pastatyta mokykla Kaune per visą Nepriklausomybės laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasakos mažyliams

pasakos mažyliams portretas
Dieve dieve, kokie skiedalai :)

...

... portretas
Žino ta Lana kad reklamuotis reikia ten kur Krabas šmėžuoja.

vaciukas

vaciukas portretas
kodel salia mero nesimato suguloves Loretos , gal nau pakeite i nauja
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių