Quantcast

Kaunas tikisi šią savaitę pradėti skiepyti 55-erių metų ir vyresnius

Gaunant pakankamai vakcinų, Kaune šią savaitę tikimasi pradėti skiepyti ir gyventojus, kuriems yra 55-eri metai bei daugiau.

„Šią savaitę vakcinuosime daug asmenų grupių, galvojame galbūt net užkabinti 55+ asmenų grupę ir taip pat visus aukščiau esančius prioritetus“, – BNS pirmadienį sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak jo, miestas taip pat turi daug sąrašų gautų iš didelių įmonių bei kontaktinį darbą dirbančių svarbias funkcijas vykdančių darbuotojų, todėl planuojama skiepyti ir juos.

P. Keras sako, jog nors vis dar atsiranda gyventojų iš aukštesnių prioritetinių grupių, norinčių vakcinuotis, didesni gaunamų vakcinų kiekiai leidžia plėsti skiepijamų gyventojų grupes.

Šią savaitę turėsime maždaug apie 20 tūkst. vakcinuoti žmonių Kaune.

„Esant dideliam vakcinų kiekiui, jau turime galimybę tą savaitę pajudėti truputėlį daugiau, paimti tas didžiąsias įmones“, – sakė jis.

Savivaldybės atstovo teigimu, šią savaitę Kaune bus gauta per 20 tūkst. vakcinų: po 10 tūkst. „AstraZeneca“ ir „Pfizer“. Taip pat savivaldybė turi „Modernos“ vakcinos, bet ji skirta anksčiau paskiepytų gyventojų revakcinavimui.

„Tai šią savaitę turėsime maždaug apie 20 tūkst. vakcinuoti žmonių Kaune“, – sakė P. Keras.

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, Kauno mieste bent viena vakcina yra paskiepyta 27,9 proc. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Kiek galima jau zaisti su tais pensininkais..vilnius ir tas aplenke Kauna,pagal amziu grupes...Geda but Kaunieciu

Edmundas

Edmundas  portretas
Kam ta šeimos gydytoja reikalinga jei pati negali paskambinti , juk ji turi visų savo klientų sąrašus ir žino kam jau laikas skiepytis , reikėjo vasarą man receptinių vaistų ir ką, prisiskambinti taip ir nepavyko , buvo anksčiau gyd. Naudžiūvienė ir nebuvo jokių problemų , gaila bet ji pasimirė , atėjo nauja tai su ja susisiekti praktiškai neįmanoma ir už ką jiems moka algas jei net paskambinti savo pacientams tingi .

Kaunietis

Kaunietis portretas
Susisiekčiau su šeimos gydytoja , bet ta neima rago .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių