Quantcast

Kaunas tiesia pagalbos ranką su koronavirusu kovojantiems medikams

  • Teksto dydis:

Šalyje kasdien fiksuojant vis daugiau užsikrėtusiųjų koronavirusu, didžiausias krūvis tenka priešakinėse linijose stovintiems medikams. Būtent jų saugumui užtikrinti šiuo metu skiriamas didžiausias dėmesys.

Be įprasto rūpesčio suteikiant apgyvendinimą bei užtikrinant vaikų priežiūrą, Kaunas kviečia verslo atstovus ir visą miesto bendruomenę solidariai prisidėti renkant paramą būtinai medicininei įrangai ir kitoms priemonėms įsigyti.

Milijonas – apsaugos priemonėms

Nuolat pasigirstant signalams apie specialių apsaugos priemonių trūkumą šalies gydymo įstaigose, Kauno miestas siekia užbėgti tokioms problemoms už akių. Kauno miesto savivaldybė skyrė milijoną eurų būtiniausioms priemonėms įsigyti. Lėšos pasitelktos iš administracijos direktoriaus fondo ekstremalioms situacijoms. Kaunas prisijungė prie LSMU Kauno klinikų stambiam konsoliduotam pirkimui tiesiai iš Kinijos gamintojų.

„Praėjusią savaitę pasirašėme sutartį dėl didelio kiekio specialių apsaugos priemonių įsigijimo. Jos bus skirtos ne tik medikams, bet ir socialinėms įstaigoms, jų darbuotojams. Dalį siuntos tikimės gauti dar šią savaitę, o likusią balandžio mėnesio pradžioje“, – sakė Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

Pirkinių sąrašą sudaro šimtai tūkstančių skirtingų pozicijų – pirštinės, respiratoriai, chirurginės kaukės, antbačiai, apsauginiai akiniai, chalatai bei specialūs kombinezonai.

Darželiai ir saugi pastogė

Pirmose fronto linijose stovintiems medikams ir policijos pareigūnams Kaune suteikta galimybė mažamečius vaikus leisti į kelias specialiai veikiančias ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Šiuo metu Nemuno daugiafunkciniame centre ir A. Puškino gimnazijoje rūpinamasi daugiau kaip pusantro šimto mažamečių, kol jų tėveliai akis į akį susiduria su šių dienų iššūkiais.

„Pasirūpinome, kad tiesiogiai kovoje su koronavirusu dalyvaujantiems medikams ir policijos pareigūnams būtų suteikta išskirtinė galimybė. Vaikų skaičius gali augti ir tam esame visiškai pasiruošę“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Tiesioginį kontaktą su užsikrėtusiais COVID-19 virusu turintiems medikams taip pat siūlomas nemokamas apgyvendinimas viešbučiuose, kad galėtų saugiai izoliuotis atskirai nuo namiškių.

Suprantame, kokią riziką prisiima medikai. Jeigu po darbo jie nenori grįžti namo, taip apsaugodami savo šeimą, mes esame pasirengę tuo pasirūpinti.

„Suprantame, kokią riziką prisiima medikai. Jeigu po darbo jie nenori grįžti namo, taip apsaugodami savo šeimą, mes esame pasirengę tuo pasirūpinti. Jeigu negalėsime apsaugoti medikų, kas apsaugos mus?“ – apie dar vieną iš paramos būdų kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kviečia paremti kovotojus

Su virusu kovojantys medikai neslepia, kad su kiekviena diena situacija tampa vis sudėtingesnė. Matydami kitų šalių patirtį, profesionalai neabejoja, kad netrukus gali pasijusti specialios medicininės įrangos trūkumas. Ligoninėms labiausiai reikia dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų ir būtinųjų apsaugos priemonių, kurios padidintų sveikatos įstaigų galimybes sumažinti viruso plitimą ir jo aukų skaičių.

„Pastarąsias savaites girdime ir jaučiame didžiulę paramą bei palaikymą tiek iš fizinių, tiek iš juridinių asmenų. Nors apsaugos priemonių pirkimai nesustoja, tačiau visi supranta šio iššūkio mastą, todėl reikia visos įmanomos pagalbos. Nuo elementariausių priemonių iki medicininės įrangos – visko, kas palengvintų medikų darbą ir padėtų pacientams greičiau pasveikti. Atidarėme specialią labdaros-paramos sąskaitą, į kurią kviečiame aukoti. Visos surinktos lėšos bus panaudotos išskirtinai būtinų medicininių priemonių bei įrangos įsigijimui“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Kaip aukoti?

Asmenys, norintys skirti pinigines lėšas ekstremaliosios padėties Kauno mieste padariniams lengvinti ir likviduoti gali pervesti norimą lėšų sumą į paramos gavėjo sąskaitą pagal žemiau pateiktus rekvizitus.

Gavėjas: Kauno miesto savivaldybės administracija

Gavėjo sąskaita: LT594010042500388593

Gavėjo bankas: Luminor Bank AS Lietuvos skyrius, banko kodas 40100

SWIFT: AGBLLT2X

Mokėjimo paskirties eilutėje nurodyti: COVID-19 pasekmėms.

„Pervedant lėšas neprivaloma rašyti jokio prašymo Kauno miesto savivaldybės administracijai. Visos procedūros bus tvarkomos išskirtinai telefonu arba elektroninėmis ryšio priemonėmis“ , – pabrėžė A. Palionis.

Visi kauniečiai, tiek fiziniai, tiek ir juridiniai asmenys, norintys prisidėti ne piniginėmis lėšomis, o kitomis pagalbos formomis, tai gali padaryti užpildę elektroninę anketą internete, platformoje svarbu.kaunas.lt. Kauniečiai kviečiami siūlyti patalpas asmenų saviizoliacijai, galimybę pasiskolinti reikiamą įrangą, įvairias prekes ir paslaugas, maisto gaminimo bei pristatymo paslaugas bei savanorišką veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Mieli žmonės, nerašykite keiksmų ir visokių šlykštynių. Padėkite daktarams kuo galite. Stambūs verslininkai - prisidėkite. Kai daktarai išgrius - atslinks dar didesnė bėda.

Klynas Kiauleikis

Klynas Kiauleikis portretas
Kiaules

Anonimas

Anonimas portretas
Kai ašiko merą komentarais , tai šūdai pajudėjo karūnos pasiimt .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių