Quantcast

Kaunas ruošia naujas patalpas koronavirusu užsikrėtusiems ligoniams

Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis ir jo pavaduotojas Paulius Keras apsilankė Kulautuvoje, kur dabar vyksta intensyvūs buvusios ligoninės tvarkymo darbai. Ši vieta bus pritaikyta koronavirusu užsikrėtusių žmonių gydymui, jei miesto ligoninėse visos vietos būtų užimtos.

Pastato tvarkymo darbai

Kulautuvoje, pušynų apsuptyje kelis metus stovėjo tuščias pastatas. Seniau čia buvo įsikūrusi ligoninė, tačiau ją iškėlus, pastatas liko tuščias. Siekiant užtikrinti, kad Kaunas būtų visokeriopai pasiruošęs tiems atvejams, jei užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius imtų drastiškai kilti, nuspręsta sutvarkyti pastatą.

„Dabar ruošiamos patalpos, kurios pagelbėtų medikams. Čia galėtų būti gydomi pacientai, kuriems pasireiškė silpnesni ligos požymiai. Tokiu būdu pagrindinėse ligoninėse būtų galima susikoncentruoti į sunkius ligonius. Šis pastatas kelias savaites buvo ruošiamas. Dabar bus įrengta apie 50 vietų, tačiau, esant poreikiui, vietų skaičių galima padidinti iki 200“, – kalbėjo P.Keras.

Jis nurodė, kad pastate pakeista kanalizacijos sistema, sutvarkyta elektros instaliacija, bus įrengtas teritorijos apšvietimas, palatos bus pritaikytos būtent infekcine liga sergantiems žmonėmis. Taip pat bus pakeisti visi baldai. Kaip tik pirmadienį darbininkai iš pastato nešė senus ir nebetinkamus naudoti baldus, o artimiausiu metu čia bus atvežtos naujos lovos.

„Galbūt ir ateityje pritaikysim pastatą, kai nereikės jo kritiniu atveju“, – pažymėjo V.Matijošaitis.

Ieško karantino vietų

Miesto atstovai tikino, kad šiuo metu nemažai dėmesio skiriama patalpų ieškojimui, kur galėtų žmonės laikinai laikytis karantino, jei savo namuose to padaryti negali.

Šiam tikslui bus naudojami ir socialiniai butai, kurie šiuo metu yra neužimti, prisidės ir verslas. Šiuo metu Kaune savo namuose izoliuotis negalėjo keturi asmenys, todėl jie kreipėsi į miestą pagalbos ir jiems buvo skirtos atskiros patalpos. Kauno meras V.Matijošaitis neatskleidė tikslių vietų, kur kauniečiai, esat poreikiui, galėtų karantinuotis, sakydamas, kad žmonėms reikia ramybės.

„Patalpos atitinka visus reikalavimus, bet konkrečių vietų tikrai negalime pasakyti. Iš verslo taip pat sulaukiame pasiūlymų, bet kol kas susitvarkome savo pajėgomis. Šiuo metu turime paruošę 30 patalpų, kur žmonės galėtų izoliuotis, ir nesunkiai galime išplėsti sąrašą iki 60“, – pridūrė P.Keras.

Baudos nesilaikantiems karantino

Kadangi šalyje įvestas karantinas ir visi, kurie grįžo iš užsienio, privalo save izoliuotis dviem savaitėms. Be to, viešojo maitinimo įstaigos, sporto klubai, grožio salonai turi būti uždaryti ir neteikti paslaugų. Miestas prižiūrės, ar institucijos nepiktnaudžiauja ir tikrai laikosi griežtų karantino sąlygų.

Patalpos atitinka visus reikalavimus, bet konkrečių vietų tikrai negalime pasakyti.

„Ketvirtadienį ir penktadienį Viešosios tvarkos skyrius tikrino viešojo maitinimo įstaigas, sporto klubus ir juos rado veikiančius, tai juos tik įspėjo. Dabar nuo sekmadienio visi pažeidimai bus fiksuojami ir bus taikomos nuobaudos, kurios juridiniams asmenims gali siekti iki kelių tūkstančių eurų“, – pažymėjo P.Keras.

Pastebima, kad įvedus karantiną, gerokai sumažėjo važiuojančių viešuoju transportu. Miesto atstovai tikino, kad keleivių srautas nėra dabar didelis, tad važiuojant troleibusais ar autobusais išlaikomi rekomenduojami atstumai tarp žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo nagai pastoviai riesti i Kauno rajona

 Jo nagai pastoviai riesti i Kauno rajona portretas
Taigi Viciunuose pilna vietos.Tegul savo chata uzleidzia,vistiek pats guli kaciuniskese. Kada dievas pasakys jam "gana"?

Aja

Aja  portretas
Saunuolis musu meras Ir per koronoviruso pandemija rado sau naudos .. Pastatas bus o gal jau yra Jo. O kas bus jau jo reikalas .Gal SPA gal privati Vila ...Ten buvo vaiku serganciu TBC sanatorija

...

... portretas
Kokia sanatorija - bus DAR viena Krabo asmeninė VILA! (ir, ko gero, vėl be turėklų).
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių