Quantcast

Kaunas sprendžia: dezinfekuoti gatves ar pradėti nuo parkų (žinia dėl laiptinių)

  • Teksto dydis:

Dėl koronaviruso grėsmės Kaunas planuoja dalinai dezinfekuoti viešąsias erdves. Dėl visuotinės daugiabučių laiptinių dezinfekcijos kol kas neaišku.

"Vakar paleistas gatvių laistymas (be dezinfekcijos), kad sumažinti dulkėtumą, taršą kietosiomis dalelėmis ir jų poveikį kvėpavimo takams, alergijoms", – žurnalistams šeštadienį teigė Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Jo turimais duomenimis, nuo pirmadienio su „Kauno švara“ sutarta pradėti viešojo transporto stotelių stoginių dezinfekciją.

"Iki šiol didelės „Kauno švaros“ pajėgos rimtai dirbo Kulautuvoje, tad atlikus didžiuosius darbus ten, imasi kitų darbų. Taip pat jau penktadienį „Kauno švara“ savo ruožtu ėmėsi dažniau dezinfekuoti buitinių atliekų konteinerius", – teigė T. Jarusevičius.

„Kauno švarai“ duotas nurodymas pasiruošti gatvių dezinfekcijai, tačiau kol kas tiksli darbų pradžios data nenumatyta.

Savivaldybė dėl to kol kas konsultuojasi su visuomenės sveikatos specialistais, stebima situacija ir svarstoma, ar pradėti būtent nuo gatvių, ar nuo parkų takų ir kitų viešųjų erdvių, kur fiksuojama didžiausia pėsčiųjų koncentracija.

"Be to, daug lems ir kitos savaitės oro sąlygos, nes per lietų tokie darbai neduoda reikiamo efekto", – teigė T. Jarusevičius.

PAPILDYTA.

Paklaustas, dėl daugiabučių laiptinių dezinfekcijos jis sakė, kad tokia prievolė Kauno mieste kol kas neįvesta ir primygtinio reikalavimo nėra.

"Tačiau savivaldybės administracija šiais klausimais bendrauja su daugiabučių administratoriais. Pastarieji teikia papildomas dezinfekcijos paslaugas valant laiptines, jeigu daugiabučių bendrijos ar tiesiog gyventojai vieningai išreiškia tokį pageidavimą", – komentavo T. Jarusevičius.

„Kauno butų ūkio“ atstovai teigė, kaip perdavė žiniasklaidai T. Jarusevičius, kad visos laiptinės jau dabar valomos naudojant dezinfekcines medžiagas.

"Nuo šios savaitės pradėta laiptinių dezinfekcija visuose 500 KBŪ administruojamų namų. Dezinfekuojamos bus visų administruojamų namų laiptinės (ir tų kuriuose laiptinę valo patys gyventojai). Taip pat bus pasitelkta papildoma dezinfekcija – laiptinės išpurškimas dezinfekcinėmis medžiagomis", - informavo atstovas .


Šiame straipsnyje: koronavirusasgatvių dezinfekcijakaunasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RITA

RITA portretas
Pirmoje eilėje reikia dezinfekuoti visų be išimties namų uždaras erdvės liftus, laiptinės o tik po to šaligatvius ir gatves jai užteks lėšų. Jai yra reikalais išeiti, dekite kaukes

tonis

tonis portretas
Nejaugi už dyka !Šilainių būsto proteguojama įmonė siūlė dezinfekuot .Butui-120€ .Namas -81 butas-10000€.Monkės biznis

nlk

nlk portretas
"Nuo šios savaitės pradėta laiptinių dezinfekcija visuose 500 KBŪ administruojamų namų. Dezinfekuojamos bus visų administruojamų namų laiptinės (ir tų kuriuose laiptinę valo patys gyventojai). Taip pat bus pasitelkta papildoma dezinfekcija – laiptinės išpurškimas dezinfekcinėmis medžiagomis", - informavo atstovas ." - giriasi Kauno butų ūkis; Šiandien, 2020-03-30 ~ apie 10 val. atseit, - "purškė" laiptines - Vytenio g. daugiabučiame name; Faktiškai palietė tik TURĖKLUS! O kokia planuota darbų apimtis? Kas kontroliuoja, finansuoja darbus?
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių