Quantcast

Kaunas kitą savaitę pradės šildymo sezoną: apie tai gyventojams pranešė būsto administratoriai

Kauniečius pasiekė elektroniniai laiškai, jog po savaitgalio Kaune bus pradedamas šildymo sezonas. Tiesa, informacija atėjo ne iš Kauno miesto savivaldybės, o iš būsto administratoriaus.

Miesto atstovai kol kas nebuvo įvardiję tikslios šildymo sezono pradžios datos.

„Pranešame, jog nuo 2021-09-27 Kauno mieste pradedamas šildymo sezonas. Vadovaujantis 2021-09-24 Kauno miesto administracijos direktoriaus įsakymu, šildyti Jūsų namą pradėsime penkių kalendorinių dienų laikotarpyje nuo šildymo sezono pradžios. Tačiau dėsime visas pastangas šildymą įjungti greičiau“, – tokia informacija iš būsto administratoriaus pasiekė kauniečius penktadienio pavakarę.

Daugiabučių namų būsto administratoriai priminė, kad prasidėjus šildymo sezonui, dažnai kyla nepatogumų, dėl netolygiai šylančių radiatorių. „Siekiant sklandesnės šildymo sezono pradžios, prašome viršutinių aukštų gyventojų pasirūpinti radiatorių nuorinimo procedūra. Jei nežinote kaip tai padaryti, prašome kreiptis į klientų aptarnavimo centrą“, – kaip padaryti, kad visame name šiluma pasklistų vienodai, patarė administratoriai.

Apie šildymo sezono pradžią skelbia ir šilumą miestiečiams tiekianti bendrovė „Kauno energija“. Jos internetiniame puslapyje primenama, kad iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turėjo būti parengti eksploatacijai ir privalo turėti parengties pasus.

Anot Kauno savivaldybės, sprendimas pradėti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į šiuo metu vyraujančias oro sąlygas, žemą temperatūrą bei prognozes.

Šiluma daugiabučius namus turi pasiekti per penkias dienas.

„Kaip ir pernai Kaunas pasiūlys mažiausią šilumos kainą tarp didžiųjų šalies miestų. Tai iš anksto paruoštų namų darbų rezultatas. Be to, gyventojams kompensuojama kainos dalis, kuri buvo sukaupta ankstesniais laikotarpiais dėl padidinto šilumos gamybos efektyvumo“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Savivaldybės duomenimis, „Kauno energija“ apie 90 proc. šilumos pagamina iš atsinaujinančių išteklių, daugiausia – biokuro, tai yra du–tris pigiau nei naudojant dujas ar elektrą.

Šis šildymo sezonas, atvėsus orams, pradedamas rekordiškai anksti. Pernai šildymo sezonas Kaune buvo pradėtas spalio 15–ąją dieną. Per pastarąjį dešimtmetį anksčiausiai šildymo sezonas buvo pradėtas 2019 metų spalio 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jokio šildymo nėra,radiatoriai šalti,spalio 1diena.

Rugsėjo 28

 Rugsėjo 28 portretas
Jokio silďymo nėra,eilinis melas rugsėjo 28

Ji

Ji portretas
Ačiu Kauno valdininkams. Puiku šildys pagaliau. Nes vaistai brangiau kainuis peršalus namie.Dėkoju nuo širdies .kaip džiaugiuos bus šilta namie ir jauku
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių