Quantcast

Kaunas ketina pirkti 100 naujų hibridinių autobusų

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybės įmonė „Kauno autobusai“ ketina pirkti 100 naujų hibridinių žemagrindžių autobusų.

„Įsigydama 100 hibridinių autobusų įmonė siekia atnaujinti pusę autobusų parko, kurio vidutinis amžius šiuo metu siekia apie 12 metų“, – BNS teigė „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Patricija Elžbieta Zarankaitė.

„Kauno autobusai“ pirmadienį paskelbė autobusų pirkimo, jų techninio aptarnavimo  konkursą, jam pasiūlymų laukia iki spalio 2 dienos. Konkurso vertės įmonės atstovė neatskleidė.

Dyzeliniu kuru ir elektra varomi autobusai turi būti pagaminti šiais metais, juose turi būti bent 85 vietos, iš jų bent 27 sėdimos, jie turi būti pritaikyti neįgaliesiems.

Šiemet įmonė už 2,8 mln. eurų iš bendrovės „Silberauto“ įsigijo 30 naujų, mažos talpos autobusų. Pirmieji jų keleivius turėtų pradėti vežti rugpjūčio pabaigoje.

„Kauno autobusai“ pernai iš Lenkijos bendrovės „Solaris Bus & Coach S.A.“ už 29,4 mln. eurų įsigijo 85 naujus troleibusus. P. Zarankaitės teigimu, jie Kauną pasieks artimiausiu metu.

Šiuo metu įmonės parke yra 267 autobusai ir 152 troleibusai.


Šiame straipsnyje: Kauno autobusaiautobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nxjxj

Nxjxj portretas
Vel is nacio erdogano pirksim”?

...

... portretas
Žilvinėli, pamiršai vaistukų išgert? :s

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Kvailiai arba Lietuvos priešai valdo miestą . Troleibusai atgyvena , kaip ir Kauno miesto meras . Reikėjo parduoti visus troleibusus kiek turi ir visą įrangą . Pirkti elektrinius autobusus iš Klaipėdos gamintojų , arba kas pasiūlys atitinkamai geresnius už ne nuostolingą kainą šaliai . O dabar idiotai pasmerkė miestą dar 15 metų spūstims ir nepatogumams . Lietuvos pinigus atidavė Lenkijai . Taip dirba debilai arba Lietuvos priešai . Evakuacijos metu kur nuvežtu Su troleibusais ? Jiems valstybės priešams , nusispjauti ant jūsų kauniečiai . Dėl dyzelių , tai ir taip aišku , kažkieno interesai susija su dyzelių , tarpininkaujant , ir remti dyzelio tiekėjus . Vieni aferistai su dujų terminalu Lietuvą apvogė , kiti neperka autobusų su dujomis , vėl apvagia . Vadinasi dirba Lietuvos naudai . Nuopisos .
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių