Quantcast

Kaunas ir kiti šalies didmiesčiai kratosi žmogžudysčių sostinių etiketės

Kilus skandalui dėl JAV žurnalistės televizijos kanale „Fox News“ paskelbtų išvadų dėl esą kruviniausių Europos miestų, žmogžudysčių sostinėmis šioje publikacijoje įvardinti Kaunas, Vilnius bei Klaipėda portalui kauno.diena.lt pateikė savąją nužudymų šiuose Lietuvos didmiesčiuose statistiką. Remiantis ja, pernai Vilniuje užregistruota daugiau žmogžudysčių, negu Kaune, o užpernai ir ištirta dvigubai mažiau.

Kaune, kuris minėtoje publikacijoje pradeda esą mirtiniausių 2017-aisiais metais Europos miestų dešimtuką, anot miesto policijos buvo užregistruota 18 nužudymų. Iš jų tais pačiais metais nepavyko ištirti tik dviejų.

Palyginimui, Klaipėdoje, kuriai minėtame dešimtuke skirta trečioji vieta, buvo užregistruoti šeši nužudymai. Ir visi jie buvo ištirti.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris duomenų apie 2017-aisiais metais sostinėje užregistruotas žmogžudystes negalėjo pateikti, nors minėtame dešimtuke jai skirta antroji vieta.

Tačiau, anot Vilniaus policijos, 2018-aisiais sostinėje užregistruota 10 nužudymų. Deja, pavyko ištirti tik kas antrą.

Kaune 2018-aisiais užregistruota 13 nužudymų ir visi jie ištirti. Tokia pati ir 2019-ųjų žmogžudysčių Kaune statistika, kurią vietos policija linkusi papildyti naujausiomis žiniomis apie tai, kad pernykščių nužudymų skaičius iš tikrųjų – mažesnis. Viena tokia byla, gavus teismo medikų išvadas, jau nutraukta nesant nusikaltimo požymių. Dar vienos toks pats likimas laukia artimiausiu metu.

Tuo tarpu pernai Vilniuje užregistruota 18 nužudymų. Ir 2019-eji juos tyrusiems sostinės pareigūnams buvo sėkmingesni – visi šie nusikaltimai ištirti.

Klaipėdoje ir 2018-aisiais užregistruotos šešios žmogžudystės. Dviejų iš jų ištirti nepavyko. Pernai – jau septynios ir taip pat dvi iš jų neištirtos.

Visų trijų šalies didmiesčių policija tikina, kad didžioji dauguma šių nusikaltimų – buitiniai. Todėl ir dažniausi jų įrankiai be kumščių ir kojų – kas begirtuokliaujant ar aiškinantis santykius su antra puse papuolė po ranka: peilis, šakutė, kėdė ir pan.

Tiesa, Informatikos ir ryšių departamentas, kurio skelbiama statistika prieinama internete kiekvienam, duoda kiek kitokius skaičius apie nužudymus minėtuose šalies didmiesčiuose. Tačiau, jų pareigūnai tikina, kad taip yra dėl to, kad sumuojamos ir į kitus metus perkeliamos neištirtų žmogžudysčių bylos.

Tuo tarpu minėta televizijos kanalo „Fox News“ žurnalistė, kaip jau rašyta, teigia esą rėmusis Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biuro šiemet paskelbta ataskaita apie žmogžudysčių reitingus. Ir pagal ją Kaunas, Vilnius ir Klaipėda pagal nužudymų skaičių 100 tūkst. JAV gyventojų lenkia tokius Europos miestus kaip Marselis, Debrecenas, Celė, Belfastas, Tamperė, Budapeštas ir Amsterdamas. T.y. daugiau nė viena Europos valstybė į šį kruviną, anot jo sudarytojos, dešimtuką nedeleguoja tiek savo miestų. Išskyrus Vengriją, kurią atstovauja du didmiesčiai.

Be to, kaip teigiama minėtoje publikacijoje, Vilniaus ir Klaipėdos nužudymų statistikos – identiškos.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Internete ištisai rašoma,žmogžudystės ir apiplėšimai.Ko įsižeisti?Juk tai tiesa parašė.Lietuviai ir uzsieny pasižymi.Nusiimkit rožinius akinius

Topazas ir Stiklazas

Topazas ir Stiklazas portretas
Idėja Lietuvai: nužudymus registruokite Prienuose, ko tai mažoka ten...

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Linkevičiau su Prezidentu, turite pareikšti n o t ą Amerikai
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių