Quantcast

Kaunas apsisprendė – tęs pradinukų kontaktinį mokymą

Nepaisant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rekomendacijos stabdyti pradinukų kontaktinį ugdymą, Kaunas nusprendė palikti pradinukus klasėse.

Tai patvirtino savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

„Kaunas tęsia pradinukų kontaktinį mokymą. Toks sprendimas priimtas nuodugniai įvertinus reguliariai vykdomų tyrimų kaupinių metodu rezultatus ir tendencijas – jau tris kartus mažiesiems kauniečiams atliktų profilaktinių tyrimų analizė rodo mažėjančius teigiamų atsakymų skaičius“, – komentare žiniasklaidai teigia E. Andriuškienė.

Anot jos, šią savaitę tarp daugiau kaip 11 tūkst. tirtų mažamečių nustatyta „vos 20 koronavirusinės infekcijos atvejų“.

Pasak E. Andriuškienės, klasėse besimokantys pradinukai yra reguliariai testuojami, pedagogai paskiepyti, o mokyklose imtasi papildomų priemonių, kad mokinių saugumas būtų užtikrintas ir pradinės klasės netaptų naujais užkrato židiniais.

Turime galvoti ne vien apie galimas grėsmes, kurios šiuo atveju yra minimalios, bet ir apie miesto mažiausiųjų ateitį.

„Atsižvelgiant į situaciją bei naudojantis visomis turimomis COVID-19 prevencijos priemonėmis, nėra pagrindo likus vos kelioms savaitėms iki mokslo metų pabaigos nutraukti kontaktinio ugdymo“, – tvirtino ji.

Savivaldybė žada ir toliau aktyviai stebėti epidemiologinius rodiklius, kaupinių rezultatus bei vadovautis „Vyriausybės ir visuomenės sveikatos specialistų bei medikų rekomendacijomis“ bei neatmeta, jog esant poreikiui bus nedelsiant imamasi „visų priemonių, kad apsaugotume Kauno vaikus“.

„Turime galvoti ne vien apie galimas grėsmes, kurios šiuo atveju yra minimalios, bet ir apie miesto mažiausiųjų ateitį, kurią neigiamai paveiks nuolatos kaitaliojamas ugdymo procesas.

Dėl nepalankios epidemiologinės situacijos Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį rekomendavo Kaune stabdyti kontaktinį pradinukų ugdymą. Į centrą prašydama išvados kreipėsi pati Kauno miesto savivaldybė. Savivaldybės atstovai tvirtino, kad galutiniai sprendimai priklausys nuo to, ar bus matomos epidemioliginės situacijos gerėjimo tendencijos.

NVSC duomenimis, šios savaitės pradžioje Kauno mieste net 14-oje ugdymo įstaigų užfiksuoti aktyvūs protrūkiai. COVID-19 atvejai nustatyti 10-tyje pagrindinių ir keturiose pradinėse mokyklose. 

Kauno mieste 58-iose mokyklose iš 80-ties vyksta aktyvus pagal pradinio ugdymo programą ugdomų mokinių savanoriškas profilaktinis kaupinių tyrimo metodu testavimas tam, kad ugdymo procesą galima būtų vykdyti kontaktiniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va taip va

Va taip va portretas
Tokių mokinių tėvams- darbas tik nuotolinis. Nėr reikalo nešiot virusą kolegoms.

Pagarba Merui

Pagarba Merui portretas
Pagarba Kauno Merui visais miesto tvarkymo klausimais. Linkiu merui nugalėt tą Šančių turtuolių "mafiją", kuri valdiškoj žemėj su vaizdu į Nemuną jaučiasi kaip savo ir drumsčia kauniečių ramybę savo pastoviais išsišokimais.KAUNAS KLESTI ir GRAŽĖJA o mokiniai mokosi MOKYKLOSE.

Alda

Alda portretas
Maziau testuokit,maziau panikuokit.duokit bent vasara pailset .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių