Quantcast

Kaunas – ant epidemijos ribos

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas informuoja, kad Kauno mieste praėjusią savaitę registruotas didžiausias sergamumas gripu ir ūkiomis viršutinių kvėpavimo infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje ir siekia 90,8 atvejų 10-čiai tūkst. gyventojų rodiklį. 

Kai šis rodiklis pakyla iki 100 atvejų/10 tūkst. gyventojų, skelbiama epidemija.

Lapkričio 27 – gruodžio 3 dienomis Kaune užregistruoti 8 susirgimai gripu ir 2633 susirgimai ŪVKTI. Per savaitę susirgimų skaičius padidėjo dešimtadaliu.

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi 1 asmuo.

Praėjusią žiemą Kaune gripo epidemija paskelbta sausio 16 d., o atšaukta kovo 6 d. 

Prasidėjus gripo ir ŪVKTI pikui medikai rekomenduoja saugotis peršalimo ir sergančių asmenų. Patariama vengti kontakto su sergančiaisiais, būti toliau nuo kosinčių, čiaudinčių žmonių.

Pati efektyviausia priemonė nuo gripo yra skiepai, tačiau veiksminga profilaktika yra ir įprotis kuo dažnai plauti rankas, gerai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas. Vengti masinių susibūrimo vietų, nesant būtinybei nesinaudoti viešuoju transportu, pasirinkti individualias laisvalaikio praleidimo priemones.

Nenukentėti nuo kvėpavimo takų infekcijų ir virusų padės ir tai, jeigu dėvėsite šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą, daugiau būti gryname ore. 

Susirgus rekomenduojama nesigydyti patiems, o kreiptis į medikus, likti namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
OOOOH - "Kaunas – ant epidemijos ribos": 'Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi 1 asmuo'... - tiems velnio gydytojams kad tik paniką skleist, kad tik žmones gąsdint ir tos 'baimės' pagrindu Valstybės biudžetą melžt.

minde

minde portretas
ikalkit ir nereigs sirgt ir vaikus grudikint nes jie mamyciukai namie laikomi per lietu paskaitykit kaip skandinavijojper tokius orus vaikus grudina viskas nuo mazens.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių