Quantcast

Kauną papuošė pavasariniai žiedai: atgaiva kūnui ir sielai

Po niūraus ir tamsaus metų laiko į Kauną ateina tikras pavasaris, jau pradeda sprogti medžių pumpurai, viešąsias erdves puošia ir pražydę gėlių žiedai. Matyti, kad miestiečiai mėgaujasi ir šiltesniais saulės spinduliais.

Kauniečiai mieste jau gali stebėti, kaip atsiranda daugiau spalvų. Štai pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje – Laisvės alėjoje – jau į viršų stiebiasi tūkstančiai geltonų narciziukų, užpildydami gėlių klombas pavasariniais akcentais. Tokioje geltonoje jūroje jau dažnas traukia mobilius telefonus ir įamžina geltonus žiedus.

Vienybės aikštėje vilioja ne tik narcizai, bet ir hiacintai. Kvapniosios gėlės ne tik leidžia akims pasidžiaugti gražia mėlyna spalva, bet ir paglosto sielos gelmes savo užburiančiais kvapais. Čia taip pat norisi traukti telefonus, pritūpti šalia ir pasidaryti pavasarinį atviruką.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kitose miesto gėlynuose tulpės dar tik pradeda stiebtis į viršų, tad jų spalvotų žiedų dar teks truputį palaukti. Tačiau miestiečiai prie gyvenamųjų namų gali sutikti mėlynuojančias scyles. Šios smulkutės gėlytės tarsi žemę padengia kilimu ir taip sukuria neapsakomą grožį.

Santakos parke kauniečiai jau maudosi saulės spinduliuose. Iš sandėliukų traukiami ir dviračiai, kuriais su vėjeliu miestiečiai skrieja miesto takais ir džiaugiasi saulėtomis dienomis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tad ir mes linkime kiekvienam praeiviui pastebėti Kauną puošiančius pavasarinius ženklus, atverti širdis ir pasigrožėti atbundančia gamta.


Šiame straipsnyje: pavasarisgamtagėlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

dr

dr portretas
kai meras normalus tai ir pavasaris linksmas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių