Quantcast

Kauną drebino smagiosios „Red Bull muilinių lenktynės“: išvyskite nutrūktgalvius

  • Teksto dydis:

Šiandien Kaune pirmąkart vyko linksmosios „Red Bull muilinių lenktynės“, okupavusios Parodos kalną. Didžiulę minią kauniečių ir kitų miestų svečių sukvietęs azartiškas linksmybių šou dovanojo itin smagias varžytuves, kuriose varžėsi per 70 komandų, atrinktų iš daugiau nei 250 pretendentų.

Pasiruošimas smagiausiomis metų lenktynėmis pretenduojančiam tapti renginiui vyko dvi dienas. Dar penktadienį prasidėję darbai vyko pagal planą: įrengta trasa, pastatytos kliūtys ir apsaugos tvoros.

Po įtemptos kovos paskelbtos trys nugalėtojų komandos – tai „Deloreno Muilinė“, Klumpė“ ir „Lituanica“.

Nugalėtojus skelbė net penki teisėjai – dainininkas Justinas Jarutis, irkluotoja Milda Valčiukaitė, sporto komentatorius, televizijos ir radijo laidų vedėjas Tomas Langvinis, daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtojas, Europos motoakrobatikos čempionas Aras Gibieža ir tinklaraštininkas bei jutūberis Paulius Mykolaitis, geriau žinomas kaip Paul De Miko. „Red Bull muilinių lenktynėms“ vadovauja patyrę TV laidų vilkai – radistas Rolandas Mackevičius ir aktorius Mantas Stonkus.

Įspūdžiais dalinosi kauniečiai

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai, dalyvavę renginyje, negailėjo pagyrų nutrūktgalviškiems dalyviams, gyrė žmonių originalumą bei genialias idėjas, kurios, kaip teigė, sukūrė itin džiugią atmosferą ir jauniems, ir vyresnio amžiaus žiūrovams.

„Nesitikėjau, kad masinis renginys gali palikti tokį įspūdį – tai ne tik milžiniška juoko dozė, bet ir puikus laiko praleidimo būdas“, – dėstė mergina.

„Daug didelių ekranų, kad visi matytų, geras įgarsinimas, bet labiausiai sužavėjo dalyvių išradingumas. Muilinės fantastiško grožio, prisistatymai irgi originalūs – super renginys“, – komentavo dar viena skaitytoja.

„Muilinių lenktynės ne tik vertė kvatoti iš dalyvių šmaikščių nusileidimų nuo kalno, tačiau ir be renginio vedėjų komentarų tiek linksmybių nebūtų buvę“, – emocingai pasakojo kitas vyras.

Tiesa, buvo ir nepatenkintų Kauno gyventojų, kurie skundėsi prastu renginio organizavimu bei triukšmu, kuris girdėjosi nemažoje miesto centro dalyje.

„Tas begalinis triukšmas visą dieną girdisi net už 3 kilometrų esančiame bute. Ar laimingi žmonės taip rėkia?“ – retoriškai klausė kaunietė.

„Triukšmas, prastas organizavimas ir jokios ramybės. Ne taip reikia švęsti“, – piktinosi kitas vyriškis.

„Red Bull muilinių lenktynės“ pirmąkart vyko Kaune

Nuo 2000 m. rengiamos muilinių lenktynės yra vienos linksmiausių pasaulyje. Žiūrovus jos džiugina visuose penkiuose planetos žemynuose. Prieš daugiau nei dešimtmetį pirmosios muilinių lenktynės buvo surengtos ir Lietuvoje – 2008 m. jos vyko Vilniuje. Laikinojoje sostinėje pirmąkart vykstančiose „Red Bull muilinių lenktynės“ dalyvauja per 70 komandų. Iš viso norą dalyvauti lenktynėse išreiškė daugiau nei 250 komandų, kurios pristatė „muilinių“ brėžinius.

Nugalėtojai išmėgins išskirtinį formulės bolidą

Šiemet „Red Bull muilinių lenktynių“ nugalėtojams atiteks įspūdingas prizas – galimybė patiems išmėginti išskirtinį „Formulė 4” bolidą „Red Bull Ring“ trasoje Austrijoje. „F-4“ bolidas yra nedidelis, lengvas, manevringas ir labai greitas bolidas. Tai yra pats jauniausias formulių šeimos narys, kuris pirmąkart pasirodė 2014 m. Dėl savo savybių, jis puikiai tinka žmonėms, kurie nori išbandyti formulės patirtį, tačiau neturi metų metus tobulintų šios kategorijos vairavimo įgūdžių. Šio bolido greičio ir galios rodikliai tikrai įspūdingi: pasiekti šimto kilometrų per valandą greitį užtenka vos 3,7 sekundės, o maksimalus greitis siekia net 240 km/h.

Portalas primena, kad dėl lenktynių savaitgalį Kauno centre buvo įvesti eismo ribojimai: uždaryta Parodos gatvė, dėl to keitėsi kai kurių autobusų eismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
kuo durniau, tuo geriau...kam tiko tas žiūrėjo, bet kam varyti tuos decibelus? ir kodėl leista Ažuolyną prikišt mašinų visur, ant žolės, po medžiais? nejaugi dar reikia aiškint kokį svarbų darbą atlieka medžiai ir žalumos mieste?

Daugiau renginių!

Daugiau renginių! portretas
Pikčiurnos pyksta, kad linksmuoliams linksma. Gyvenu netoliese, jokio triukšmo nebuvo. Gal nesugrius kiekvieno mažasis pasaulėlis dėl nepatogumo porai dienų keist maršrutą iki darbo? Gerai kažkas pasakė, važiuokit, emigruokit. Darysit gėdą Lietuvai kažkur kitur.

Judita

Judita portretas
Kas iš to renginio, jai taip naikinamas Ažuolynas!
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių