Quantcast

Katastrofiška gatvė Užliedžiuose: purve paskendo net šiukšliavežė

  • Teksto dydis:

Užliedžių gyventojai tiesiog ūžia dėl pažliugusių gatvių, kurios tapo neįveikiamos net sunkiasvorėms transporto priemonėms. Štai „Kauno švaros“ šiukšliavežę teko vaduoti iš purvo gniaužtų.

Pasipiktinimo lavina

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti nuotraukos, kuriose matyti, kaip Užliedžiuose esančioje Dangaus gatvėje įklimpo šiukšles išvežti atvykęs komunalininkų transportas.

„Kuo toliau, tuo blogiau. Nuostabiausia gatvė, kurioje kiekvieną dieną važiuojame tarsi slalome“, – kalbėjo vietos gyventojas, apsidalijęs ir nuotraukomis, kuriose matyti, kad šiukšliavežė iki pusės ratų skęsta purve.

Feisbuko grupės „Užliedžiai“ nuotr.

Nuotraukose taip pat matyti, kad visa gatvė nusėta duobėmis, purvo kalnais ir balomis. Atrodo, kad ten ne gatvė, o molio laukai. Šis įrašas Užliedžių grupėje sulaukė didelio pasipiktinimo.

Nemažai internautų gatvę įvardijo siaubu. Kiti tikino, kad problema ne tik Dangaus, bet ir kitose Užliedžių gatvėse.

„Kad tie Užliedžiai kaip apleisti atrodo. Žvalgų gatvė negreideriuota. Pienių gatvė visai sudaužyta“, – situaciją apžvelgė vietiniai.

„Jei tokie automobiliai nepravažiuoja, ką jau kalbėti apie vietos gyventojus“, – svarstė užliediškis.

Dar kiti  lyg juokais, lyg rimtai užsiminė, kad greičiausiai „Kauno švara“ po penktadieninės savo transporto gelbėjimo iš puvų operacijos į Dangaus gatvę kol kas neužsuks, tad neatmetama, kad gyventojams atliekų konteinerius teks patiems nutempti iki kitos vietos, kurią laisvai pasiektų sunkiasvoris transportas.

Jei tokie automobiliai nepravažiuoja, ką jau kalbėti apie vietos gyventojus.

Pasak vietinių gyventojų, šiukšliavežės traukimas iš purvo truko kelias valandas.

Namai be infrastruktūros

Dar kiti negailėjo kritikos kvartalėlio vystytojams bei gyventojams, kurie nusprendė namus statytis ten, kur nėra jokios kelių infrastruktūros.

„Tiesą pasakius, tos vietos gatve net nebuvo galima pavadinti. Nudrožta pieva ir tiek. To ir reikėjo tikėtis, nes ten laukai visad būdavo. Užjaučiu tuos, kurie ten gyvena, bet ir taip buvo aišku, kad anksčiau ar vėliau taip bus“, – nuomonę išsakė grupės narys.

„Kaip suprantu, čia projektas nėra iki galo užbaigtas, namai pastatyti, bet kelio dar nėra. Jo, matyt, negalėjo užbaigti, nes buvo įšalas, o dabar šiukšles išvežti tai reikia. Problema“, – teigė ir kitas internautas.

Feisbuko grupės „Užliedžiai“ nuotr.

Portalas kauno.diena.lt dėl Dangaus gatvės kreipėsi į Užliedžių seniūniją. Jos atstovai teigė, kad iš gyventojų dėl užstrigusios šiukšliavežės niekas į juos nesikreipė, tačiau situaciją žino. Visgi, specialistai negalėjo iš karto atsakyti, ar minėta gatvė sulauks kelininkų vizito. Detalesnę informaciją galėtų suteikti seniūnas, tačiau penktadienį jis nedirbo.

„Kauno švaros“ atstovas Jonas Trumpa portalui patikslino, jog minėtoje vietoje šiukšliavežė įstrigo apie 10 val. ryte, o jos traukimo darbai vyko apie pusantros valandos.

„Ta situacija susidarė dėl to, jog iš pradžių gatvėje buvo užpiltas žvyras, o vėliau – molis, nes aplink vyko dujotiekio tiesimo darbai. Kai susimaišė šios medžiagos ir palijo, gavosi visiška pliurzė. Jei būtų užpilta normali žvyro danga, mūsų technika būtų pravažiavusi, bet dabar šiukšliavežė nuslydo ir užklimpo“, – komentavo J.Trumpa.

Jis neatmetė galimybės laikinai, kol Dangaus gatvėje neatsiras žvyro dangos, gyventojų prašyti atliekų konteinerius palikti kitoje gatvelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Iš foto matosi, kad kelias buvo švyruotas. Palijo pažliugo tas žvyras, o sunkiasvorė šiukšledėžė traiško tą keliuką ir klimpsta.

Egis

Egis portretas
Privati gatve...tad ir kreipkites i savininka. Savivaldybe cia ne prie ko isvis.

Štai

Štai portretas
Ką reiškia, kada mulkiai perka butus iš brėžinių, nėr ko skųstis ką norėjot lizinginiai ta ir gavote purvinkitės toliau.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių