Quantcast

Kas veš į Ringaudus, Neveronis ir Girionis?

Ringaudų, Neveronių ir Girionių gyventojai nuogąstauja, kad bendrovei "Kautra" traukiantis iš mikroautobusų verslo, pasunkės susisiekimas su miestu.

Organizuos skubos tvarka

Į šias Kauno rajono gyvenvietes iki šiol vežė dviejų "Kautros" maršrutų mikroautobusai: 56-ojo (Ringaudai–Neveronys) ir 52-ojo (Romainiai–Vaišvydava (Girionys)). Nuo liepos 1 d. "Kautros" mikroautobusai šiais maršrutais nebevažiuos.

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas patikino, kad minėtų vietovių gyventojų susisiekimas su miestu nenutrūks ir po liepos 1 d. Esą dėl to jau seniai deramasi su Kauno miesto savivaldybe. "Esame gavę miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko raštą, kuriuo siūloma keisti 18-ąjį autobusų maršrutą (VDU Žemės ūkio akademija–Geležinkelio stotis), organizuojant papildomus penkis reisus iki Ringaudų gyvenvietės. Miestas mums taip pat siūlo perimti, tai yra patiems organizuoti, keleivių vežimą maršrutu "Ringaudai–Neveronys". Tam skelbsime konkursą ir paleisime mūsų vežėjų mikroautobusus. Tačiau konkursinės procedūros užtrunka ilgai, todėl artimiausiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje birželio 27 d. teiksime sprendimo projektą, kuris maršrutą "Ringaudai–Neveronys" pripažintų būtinu, leistų mums skubos tvarka ieškoti laikino vežėjo ir jau nuo liepos 1 d. paleisti mikroautobusus šiuo maršrutu", – sakė T.Tamošiūnas.

Artimiausiame tarybos posėdyje teiksime sprendimo projektą, kuris maršrutą "Ringaudai–Neveronys" pripažintų būtinu, leistų jau po liepos 1 d. paleisti mikroautobusus šiuo maršrutu.

Rajonas veš pigiau

Jis užsiminė, kad kelionė Kauno rajono vežėjų mikroautobusais kainuoja pigiau, nei iki šiol vežusiais miesto, – 1 eurą. "Kautra" taiko 1,30 euro mokestį, perkant bilietą mikroautobuse, ir 1,10 euro – perkant elektroninį bilietą.

Be to, pašnekovas patikino, kad sudarant mikroautobuso grafiką, bus atsižvelgta į Ringaudų pradinės, Akademijos Ugnės Karvelis ir Neveronių gimnazijos pamokų tvarkaraščius, kad šių įstaigų moksleiviams būtų patogu į pamokas ir iš jų važiuoti mikroautobusu.

Pratęs 46-ąjį maršrutą?

V.Šiliausko pasirašytame rašte taip pat primenama, kad į Neveronis veža 39-ojo maršruto autobusai.

Vietoj 52-ojo maršrutinių taksi maršruto (Romainiai–Vaišvydava (Girionys)) Kauno miesto savivaldybė siūlo pratęsti 46-ąjį autobuso maršrutą (Šlienava (Žiegždriai)–Geležinkelio stotis) iki Kauno pilies. Miesto ir rajono paribio gyventojams, gyvenantiems Vaišvydavoje ir šalia jos, turėtų būti patogus ir miesto planuojamas naujas 68-asis autobuso maršrutas Vaišvydava–Onkologijos ligoninė–Tilto g.

"Toks sprendimas Girionių, Šlienavos ir Žiegždrių gyventojus turėtų tenkinti", – įsitikinęs T.Tamošiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AHA

AHA portretas
Leisk tokiems balvonams komentatoriams vadovauti tai kosmarai mieste uztikrinti...jam mat netinka....vaziuok taxi avine..Dziaukis kad dar veza be psihiatro pazymos..

mikibos

mikibos portretas
jau yra naujas xazeinas kuris ves 56 marsrutu nuo liepos 1 dienos tik pravaziavimo kaina dar iki galo nesuderinta , bet kalbama kad bus 70 centu mokant grynais, korteliu nebus

Užkniso krabai juodai

Užkniso krabai juodai portretas
godumui nėra ribų, apmuilino kauniečiams akis, o dabar- BBD
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių