Quantcast

Kas ragina nežūti iki gegužės 9 dienos?

Kai kurie Kauno tiltai ir viadukai šiandien buvo nukabinti plakatais su šūkiais „Nežūk iki 05.09“. Tokie šūkiai vieniems sugadino nuotaiką, kitiems užminė mįslę?

Kai kurie Kauno tiltai ir viadukai šiandien buvo nukabinti plakatais su šūkiais „Nežūk iki 05.09“. Tokie šūkiai vieniems sugadino nuotaiką, kitiems užminė mįslę? 

Kaunodiena.lt taip pat susidomėjo, ką reiškia raginimas nežūti iki gegužės 9-osios. Suprask, po to jau galima? Ar po gegužės 9-osios baigiasi koks nors paslaptingas periodas ir viskas vėl slinks sena vaga? 

Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius ne mažiau nei kaunodiena.lt nustebo išgirdęs pasiūlymą nežūti iki 05.09. Pažadėjęs išsiaiškinti apie keisto pasiūlymo autorius, deja, niekuo padėti negalėjo. 

„Tame plakate nėra nieko įžeidžiančio, todėl policija neketina imtis kokių nors veiksmų. Savivaldybėje mums taip pat nenurodė, kad būtų išduotas leidimas kokiai nors akcijai“, – patikslino K.Kasciukevičius. 

Vienose vietose žodis nežūk parašytas taisyklingai, kitose Ž raidė parašyta atvirkščiai. Tačiau apie akciją nieko nežinojo  ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. 

„Aš jau 8.30 val. žinojau apie šiuos iškabintus ant tiltų ir viadukų plakatus. Laukiu atsakymų iš savivaldybės skyrių. Jei paaiškės, kad leidimai iškabinti šiuos plakatus neišduoti – juos nuimsime“, – užtikrino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius. 

Papildyta: Pirmadienio popietę taip ir nepaaiškėjo keisto raginimo iniciatoriai. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai svarstė keletą užuominų:ar galvoti apie Rusiją ir gegužės 9-ąją minimą Pergalės dieną II-jame Pasauliniame kare; ar galvoti apie gegužės 9-ąją minimą Europos dieną; ar gegužės 9-ąją vyksiantį finalinį Kauno technologijos universiteto RAFES festivalio koncertą. 

„Mes susisiekėme su festivalio organizatoriais, tačiau jie neigė iškabinę tentus su užrašu“, - aiškino D.Bortkevičius. Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, negavęs patikslinimo apie tokiam plakatui iškelti duotus leidimus ir neradęs plakatų šeimininko, įsakė darbuotojams nukabinti tentus nuo pėsčiųjų tilto per Karaliaus Mindaugo prospektą ir nuo viaduko virš Tunelio g. ir geležinkelio. 

„Tie tentai yra pas mus. Jei atsirastų šeimininkas, mes juos atiduosime tik prieš tai norėtume su idėjos autoriumi pasikalbėti“, - tolesnį tento likimą sprendė D.Bortkevičius. 

Viršininkas neslėpė, kad jam ir kitiems skyriaus kolegoms plakato tekstas - „Nežūk iki 05.09“ – liko neaiškus, todėl ir nori pasikalbėti su šeimininku. 

„Tik pasikalbėję galėsime vertinti kas tai buvo ir kokiams pažeidimui priskirti pirmadienį kauniečius pasiekusį raginimą“, - aiškino vedėjas. D.Bortkevičius neslėpė, kad už tai šeimininkui gali kliūti susimokėti baudą, kurios dydis priklausys nuo pažeidimo pobūdžio. 

Įvertinę nuimtą tentą, viešosios tvarkos skyriaus specialistai padarė išvadą – tai ne tiesiog paklodė, o profesionalus reklaminis tentas su metalinėmis kilputėmis, kurį galima naudoti ne vieną kartą. Kadangi viename žodyje netaisyklingai parašyta raidė Ž – reiškia su kalbininkais tekstas nebuvo derintas. 


Šiame straipsnyje: plakatasnežūk

NAUJAUSI KOMENTARAI

lalala

lalala portretas
Oi tie rafesai :D

supranti gi

supranti gi portretas
Nežūk iki 05 09, nes krc fail tada bus juk, praleisi most epic festival ever!!! Daugiau nk nenoriu spoilint, bet studentai supras koks vienas is geriausiu metu renginiu arteja... :)

ką  portretas
veikia saugumo tarnybos ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių