Quantcast

Kas meluoja: L.Stankūnaitės advokatas ar ją sauganti policija?

Kriminalinė policija, sauganti Laimutę Stankūnaitę, ir jos advokatas Gintaras Černiauskas pateikė dvi skirtingas versijas, kodėl viena pagrindinių liudytojų šią savaitę nedalyvavo jos mažametės dukters tvirkinimu įtariamo Andriaus Ūso bylos teismo posėdyje.

Trečiadienį bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas pranešė, kad per posėdžio pertrauką telefonu gavo pranešimą iš L.Stankūnaitę saugančios Lietuvos kriminalinės policijos biuro Liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos valdybos, jog L.Stankūnaitė į teismo posėdį neatvyks, nors posėdžio išvakarėse pareigūnai ją žadėjo pristatyti į teismą. Kriminalinė policija išreiškė pageidavimą, kad L.Stankūnaitė būtų apklausta nuotoliniu būdu, nevežant jos į teismo posėdį, nes esą jos saugumui iškilo grėsmė. Teismas prašymą tą pačią dieną atmetė.

L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas portalui 1kaunodiena.lt  ketvirtadienį taip pat aiškino, kad „atsakingi asmenys pastebėjo tam tikras grėsmes, atsirandančias dalyvaujant teismo posėdyje ir atvykstant į jį“, todėl nuspręsta liudytoją palikti namuose, kol bus „realiai, o ne deklaratyviai užtikrintas jos saugumas“.

„Apsauga mums trečiadienį pranešė, kad nenuveš į teismą. Čia ne derybos. Ji privalo paklusti jų taisyklėms“, – dar vakar tikino G.Černiauskas.

Advokato teigimu, iki pat teismo posėdžio L.Stankūnaitė esą rengėsi liudyti teisme.

Tačiau šiandien iš Kriminalinės policijos biuro gautas raštiškas atsakymas pribloškė. Policija portalo 1kaunodiena.lt žurnalistei pateikė visiškai kitą motyvą, kodėl L.Stankūnaitė trečiadienį nepasirodė teisme – pareigūnų teigimu, pagrindinė priežastis yra tokia: ji negavo šaukimo.

„Negavusi šaukimo ji atsisakė vykti į teismą. Be to, ji buvo pateikusi prašymą Lietuvos kriminalinės policijos biurui organizuoti jos apklausą teisme garso ir vaizdo nuotolinio perdavimo priemonėmis“, – rašoma policijos atsakyme.

Ne mažiau stebinantis faktas – nors esą saugoma liudytoja negavo šaukimo, Kriminalinės policijos biuras dar kartą kreipėsi į teismą, kad L.Stankūnaitei būtų leista liudyti nuotoliniu būdu dėl tariamų grėsmių. Tačiau šį prašymą penktadienį teismas antrą kartą atmetė.

Teismo nuomone, nepateikta pakankamai duomenų, pagrindžiančių nuotolinės apklausos būtinybę ir grėsmę liudytojos sveikatai ir gyvybei. L.Stankūnaitės apklausa turėtų įvykti kaip numatyta – ateinantį pirmadienį 13 val. Jai šaukimas išsiųstas per Lietuvos kriminalinės policijos biurą.

Portalui 1kaunodiena.lt pasidomėjus, koks pavojus gresia L.Stankūnaitei, kriminalinės policijos atstovai nieko konkretaus negalėjo pasakyti.

Paklausus, ar L.Stankūnaitei buvo skirta papildoma apsauga atgavus dukterį, kiek tai kainuoja mokesčių mokėtojams, policija atsakė: „Tai yra neviešo pobūdžio informacija, todėl ji negali būti atskleista."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išbandys

Išbandys portretas
Teisme turės atsakinėti be suflerio,kas ir yra jai baisiausia.Nesurezga nei vieno sakinio be suflerio.O gal iš anksto jau žino klausimus,išmoks mintinai atsakymus ir uurraa.Stankūnaitė policijos pažiba,nacionalinė vertybė,Lietuvoje pats garbingiausias žmogus,vaikystėje ir paauglystėje graužusi girtuoklių tėvų paliktas nuograužas.Bet dabar šokdinanti visą Lietuvos teisėsaugą,policiją,vsd.

meluoja

meluoja portretas
visi kaip kam patogiiau. Neveltui žodis TIESA paskelbtas nepageidaujamu

baisu

baisu portretas
kas darosi musu lietuvelei,saugoma kaip prezidente,islaikoma valstybes....matosi,kad nuo jos niekas nepriklauso,viskam vadovauja klanas...idomu,kaip mergaite?pas venskus mergaite galima buvo matyti kas diena,linksma sveika.o cia niekas nezino,ka su ja isdarineja...
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių