Quantcast

Karantinas Kauno rajone: didžiausias dėmesys vaikams, ligoniams, senjorams

  • Teksto dydis:

Kauno rajone pasirūpinta saviizoliacijai skirtomis patalpomis, dalijami maisto daviniai socialiai remtiniems asmenims ir nepasiturinčių šeimų vaikams, kuriamos savitarpio pagalbos grupės, su siuvyklomis tariamasi dėl apsauginių kombinezonų gamybos.

„Sutelkėme visas savivaldybės pajėgas. Situacija sudėtinga, bet džiugina gyventojų supratingumas, geranoriškumas. Smagu, kad žmonės mato ne tik save, bet ir šalia esančius, kuriasi savitarpio pagalbos grupės, todėl neabejoju, kad krizę įveiksime“, - kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Siekiant kuo efektyviau suvaldyti koronavirusą, Kauno rajono savivaldybės  Ekstremalių situacijų operacijų valdymo centro vadovu paskirtas administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius. Šis centras buvo aktyvuotas dar kovo 6 d., jame dirba keturios darbo grupės.

Vienas svarbiausių uždavinių – parengti patalpas saviizoliacijai grįžusiems iš užsienio. Š. Šukevičius  patvirtino, kad Kauno rajone patalpų saviizoliacijai pakanka. Tai viešbučiai, kaimo turizmo sodybos, bendrabučiai. 

„Mūsų teritorija didelė, todėl patalpas parinkome įvairiose Kauno rajono vietose“, – kalbėjo V. Makūnas. Meras informavo, kad yra ir visiškai parengtų naujų patalpų, pritaikytų senyvo amžiaus žmonėms, su lovomis ir kita įranga.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė pabrėžė, kad žmogus pirmiausia privalo izoliuotis savo namuose, savivaldybė patalpas suteikia tik tada, jei kito varianto nėra.

„Dažniausiai žmonės gyvena atskirai nuo tėvų ar vaikų, yra giminių, todėl reikia ieškoti įvairių galimybių“,– kalbėjo O.Ivanauskienė. Ji atkreipė dėmesį, kad karantino sąlygomis už saviizoliacijos nevykdymą yra numatyta administracinė ir net baudžiamoji atsakomybė.

Kaip laikomasi karantino reikalavimų, prižiūri savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, policija.

Kauno rajone yra paskirtos patalpos medikų ir kitų darbuotojų, dirbančių valdant koronaviruso plitimą, vaikams prižiūrėti, kol dėl karantino uždarytos ikimokyklinės įstaigos. Dėl to šie darbuotojai turėtų kreiptis į savo darželį ir jiems bus nurodyta konkreti vieta.

Kauno rajonas – žemdirbių kraštas, todėl labai svarbu numatyti, kas prižiūrės ūkius jų savininkams susirgus. Šią problemą Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyrius sprendžia kartu su Kauno rajono ūkininkų sąjunga, seniūnijomis.

Kaimuose, miesteliuose, laiptinėse kuriamos pagalbos grupės. Pavyzdžiui, Akademijos bendruomenė paskelbė akciją „Draugiška laiptinė“, kai daugiabučiuose organizuojama pagalba vienišiems, ligotiems arba neįgaliems kaimynams.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento viršininkė Daiva Švelnienė patikino, kad maisto produktų gyventojams turtėtų užtekti.

Priminta, kad daugiabučių administratoriai privalo pasirūpinti laiptinių dezinfekcija, viešojo maitinimo įstaigos gali tiekti tik maistą išsinešti, dirbti tik maisto prekių parduotuvės.

Savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė atkreipė dėmesį, kad apsaugos priemonių dirbantiems koronaviruso sąlygomis nepakanka.

V. Makūnas patikino, kad savivaldybė ieško galimybių jų nupirkti. Šiandien meras bendravo su „Garlitos“ bei „Vilkijos gijos“ siuvyklų vadovais ir aptarė galimybes siūti apsauginius kombinezonus, kurių ypač reikia medikams, policininkams, kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur

kur  portretas
konkreciai paruostos vietos? Ar informuoti vietos gyventojai?

to, Ne Kauno rajono sugalvota, bet

to, Ne Kauno rajono sugalvota, bet portretas
Vaikai - ne rizikos grupė, Bet virusu nesiotojai! Paciu vaiku virusas nesusargdins, bet ju tevai juos lies, ims ant ranku, maudys, aprengs, zais kartu su jais. vaikai bus arti seneliu! Virusams isplisti visos salygos!

Skaitytojas

Skaitytojas  portretas
Nustokit verkšlenti ir stenėti kaip bobos laikykitės galiojančios tvarkos ir rekomendacijų priimkit racionalius ir logiskus sprendimus. Nepasiduokit bandos instinktui. Nedarykit didesnio chaoso nei yra. Būkit budrūs.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių