Quantcast

Kalėdinė dovana Šilainių gyventojams – gatvių žibintai

Prieš Kalėdas kauniečiai sulauks ilgai lauktos dovanos – Baltų pr. bus įrengtas apšvietimas. Šilainių gyventojai visą dešimtmetį laukė, kada Kauno valdžia ištesės pažadą ir apšvies vieną avaringiausių miesto vietų.

Prieš Kalėdas kauniečiai sulauks ilgai lauktos dovanos – Baltų pr. bus įrengtas apšvietimas. Tiesa, kol kas ne visame. Šilainių gyventojai visą dešimtmetį laukė, kada Kauno valdžia ištesės pažadą ir apšvies vieną avaringiausių miesto vietų.

Portalas kaunodiena.lt ne kartą rašė apie tragiškas avarijas Baltų pr. Daliai nelaimių įtakos turėjo ir tai, kad prospektas neapšviestas.

Dabar statybininkai darbuojasi prie Šilainių seniūnijos – būtent šioje vietoje praėjusią vasarą pėsčiųjų perėjoje 20-metis Lukas Jablonskas automobiliu užmušė mamą ir dukrą. 

„Darbininkai ruošia apšvietimo atramų pamatus, kloja kabelius. Šiuo metu jau įrengti pamatai 146 šviestuvų atramoms. Iš viso bus pastatyti 208 šviestuvai – bus gerai apšviestos ir perėjos“, – žadėjo bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ direktorius eksploatacijai Petras Švažas. 

Pasak P. Švažo, gruodžio 15 d. didžioji dalis Baltų pr. vakare jau nebeskendės tamsoje. Tačiau viso projekto bendrovė šįmet nespės įgyvendinti – likę darbai nusikels į kitus metus.

„Kol dar leidžia oro sąlygos, norime kuo greičiau pabaigti visus žemės darbus“, – sakė bendrovės atstovas.

Apšvietimas bus įrengtas Baltų pr., nuo sankryžos su Rasytės g. iki Kauno klinikinės ligoninės. Vienos atramos su šviestuvu kaina – apie 10 tūkst. litų. Bendra projekto vertė – 3 mln. litų.

P. Švažo teigimu, apšvietimo sulauks ir kitos Šilainių gatvės. Nedidelėje atkarpoje Baltijos pr., netoli parduotuvės „Norfa“, bus pastatytos penkios apšvietimo atramos, IX forto g. atsiras viena papildoma atrama, o J. Grušo g. esančias senas šešias atramas pakeis naujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aukselis

aukselis portretas
nu jo Kaunas tuoj taps AUKSINIS KAUNAS - auksinis tualetas, stulpai auksiniai.

gyventojas

gyventojas portretas
nejau negali ir kitų Šilainiuose gatvių apšviesti.Vaikų saugumas valdžiai nesvarbu...Niekaip šviesoforo negali pastatyti bjauriausioje sankryžoje Baltų pr.,9 forto g.

silainiskis

silainiskis portretas
Savivaldybe galetu ir gatves sutvarkyti, kuriomis vaziuojama link ivaziavimu i kiemus, o tai kazkaip labai naudinga tu gatveliu nepastebeti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių