Quantcast

Kaip viešuoju transportu keliausime rugsėjį?

  • Teksto dydis:

Rugsėjis ne tik mokslo ir žinių pradžios mėnuo, tai ir įtemptas metas vairuotojams. Eismas, prasidėjus rudeniui, kai gatvėse žymiai padidėja automobilių ir pėsčiųjų srautai, – tampa didesnės įtampos zona. Po ramesnio vasaros laikotarpio dauguma mūsų patiria daugiau streso, kuris atslūgsta tik rugsėjo pabaigoje, iš naujo susiformavus įpročiams ir miestiečiams prisitaikius prie naujo gyvenimo tempo.

UAB „Kauno autobusai“ pokyčiams ruošėsi visą rugpjūtį

„Kaip ir kasmet, artėjant rugsėjui parengėme naują paslaugų planą ir, atsižvelgiant į prognozuojamus keleivių srautus, sudarėme naujus tvarkaraščius. Paslaugos planuotos ir įvertinant lėtesnį nei vasarą eismą ir jo reguliavimą, keleivių bei įstaigų prašymus. Galiausiai visi tvarkaraščiai turi būti suderinti ir patvirtinti Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus“, – sako bendrovės „Kauno autobusai“ Maršrutų ir tvarkaraščių planavimo vadovė Daiva Agulienė.

Negalime prognozuoti, kada vėl transporte galėsime prekiauti bilietais, todėl keleivių prašome tuo pasirūpinti iš anksto. Šiuo laikotarpiu autobusai ir troleibusai gali važiuoti šiek tiek greičiau, nes bilietų pardavimui negaištamas laikas.

Autobusai ir troleibusai kursuos dažniau ir ilgiau

Jau nuo rugpjūčio 31 d. kiekvieną darbo dieną miesto maršrutais keleivius veš 120 troleibusų ir 226 autobusai, o transporto paslaugų kiekis bus labai panašus į praėjusio rudens, kai, palyginti su vasara, transporto skaičius buvo kiek sumažintas, Kaune kursavo 98 troleibusai ir 172 autobusai.

Didesnis transporto priemonių skaičius kursuos dažniau, o paslaugos bus teikiamos iki vėlaus vakaro. Naujausia informacija apie tvarkaraščių pasikeitimus nuo rugpjūčio 31 d. jau yra skelbiama interneto svetainėse www.stops.lt/kaunas, www.kvt.lt. Stotelėse, kurių mieste daugiau nei 1 000, tvarkaraščiai bus pakeisti iki rugsėjo 4 d.

Maršrutų pakeitimai nuo rugpjūčio 31 d.

9 ir 12 troleibusų maršrutai trumpinami, ir iki stotelės „Kauno marios“ nevažiuos.

21 maršrutas trumpinamas iki Salių kaimo, autobusai į PLC „Mega“ nevažiuos.

33 maršruto iš Chemijos gatvės eismas nukreipiamas Ateities plentu, Intako gatve ir Palemono gatve iki stotelės „Palemono“, iki stotelės „Biruliškių“ viešasis transportas nevažiuos.

57G maršruto atskiri reisai keleivius veš iki Kauno IX forto muziejaus.

Nuo 2020 m. rugsėjo 2 d. maršrutu Nr. 00, Romainių g.–Žiemgalių g., išvykstančiu iš stotelės Romainių g. 7.25 val., keleiviai bus vežami į Šilainius. Maršruto trasa: Romainių g., Šilainių pl., Baltų pr., Žiemgalių g., sustojant stotelėse Romainių g., Ugnės g., Romainių 1-osios kapinės, Žiemgalių g.

Negalime prognozuoti, kada vėl transporte galėsime prekiauti bilietais, todėl keleivių prašome tuo pasirūpinti iš anksto.

Autobusuose ir troleibusuose, kaip ir kitose viešose uždarose patalpose, lieka galioti reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes. Kiekvienoje transporto priemonėje yra dezinfekcinio skysčio, skirto rankoms. Tiek stotelėse, tiek ir viešajame transporte prašoma stengtis laikytis saugaus atstumo, planuoti savo keliones ir pagal galimybes rinktis mažiau užpildytas transporto priemones.

Kaip keleiviai laikosi visų saugumo reikalavimų, stebės transporto vairuotojai, taip pat keleivių kontrolės ir viešosios tvarkos specialistai.

Viešojo transporto stotelėse dėvėti apsauginių veido kaukių neprivaloma. Esant didesniam žmonių susibūrimui, vis dėlto rekomenduotume užsidėti veido apsaugos priemones. Taip sukursime daugiau komforto aplinkiniams ir sumažinsime riziką užsikrėsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Gatvėmis važiuoja avarinės būklės autobusai ir jau daugelį metų. O po 22 val. jau samdykis taksi, nes niekas nevažiuoja, dar kai kurie trolikai. Sąmoningai sužlugdytas visuomeninis transportas. AČIŪ:(

Ramygala

Ramygala portretas
Atvažiavau pas daktarų 1 dienai į Kauną- kioske neparduoda vienkartinių bilietų, autobuse irgi- kur susimokėti už važiavimą?!!! Gal kas patarsite?! Gal kioskai ne tik grafikus reiktų administracijai perrašyti, bet ir pagalvoti-, o kaip įsigyti bilietuką vienam važiavimui,!!! Kodėl kioskai nepardavinėja tokiu!!!!

Auklėtoja Zita

Auklėtoja Zita portretas
O kodėl 12, 9 troleibusai nors 1 kartą dienoje, 2 kartus per savaitgalį ir rudenį! negali užsukti prie Kauno marių?Dar daug bemašinių važiuoja pasivaikščioti,,, Gailaaa,,,, Vairuotoją nereikėtų dėc vėti privalomai kaukių _ tai trukdo matomumui!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių