Quantcast

Kaip susitvarkyti su stresu ar nerimu: populiarėjantis pagalbos sau metodas – „ThetaHealing“

Karantinas paveikė mūsų psichologinę būseną. Galima rasti patarimų, kaip susitvarkyti su kylančiu stresu ar nerimu, tačiau toli gražu ne kiekvienam pavyksta tuo pasinaudoti. Dar vienas, mažiau žinomas, tačiau jau populiarėjantis pagalbos sau metodas – "ThetaHealing".

Įpareigojantis pasiekimas

Pernai rugpjūtį Šveicarijoje Jurgita Adomavičienė rankose laikė diplomą, liudijantį apie jai suteiktą "ThetaHealing" meistrės vardą. Dėl savo paprastumo ir efektyvumo vis labiau populiarėjančio metodo instruktorių Lietuvoje jau yra ne vienas ir ne du, o štai meistro vardą turi vos keli žmonės. Jurgita – viena iš jų.

Moteris paskleidžia kelias dešimtis diplomų, kuriuos surinko dalyvaudama įvairiuose netradicinių metodų praktikose, seminaruose visame pasaulyje. Tačiau pastarųjų metų pasiekimu, gilinant "ThetaHealing" žinias, Jurgita ypač džiaugiasi.

"Pastarasis kelias nuo pat pradžių iki šio momento mano išjaustas, susietas su kardinaliais pokyčiais ir patyrimais. Šis pasirinkimas kupinas įkvėpimo, malonumo, ypač kai suvoki, kokie rezultatai būna ir kaip pakeičia požiūrį į save, į savo šeimą, aplinkinius, ir į tai, kaip tu gyveni ir ką jauti", – džiaugdamasi jai suteiktu meistrės vardu savo feisbuko paskyroje dar būdama Šveicarijoje rašė Jurgita.

Moteris išskiria, kad šis jos pasiekimas toks svarbus ne tik dėl pačios patirčių. Turėdama meistrės vardą ir žinių, jas gali perduoti kitiems. Paprašyta paaiškinti, kas yra "ThetaHealing", Jurgita šypteli: "Šiuo metu tai yra vienas efektyviausių būdų, kaip prieiti prie savęs, pažinti save. Tai vienas efektyviausių ir lengviausių būdų ne tik sau padėti, realizuoti save, bet, pagelbėjus sau, pagelbėti ir kitiems."

Aš juokauju, kad, praktikuojant "ThetaHealing", patiriamas šalutinis poveikis – gydymas.

Gyvenimo vingiai

Apibūdindami vis labiau populiarėjantį "ThetaHealing" kiti žmonės vartoja gydymo terminą, tačiau Jurgita sako, kad tai, greičiausiai, tiesioginis vertimas. Šio metodo steigėja amerikietė Vianna Stibal vengia tai vadinti gydymu.

"Ji sako, kad tai labiau meditacija, nes mes neprisiimame gydymo funkcijos, mes neprisiimame gydytojo atsakomybės. Bet jei įeini į šią būseną – teta dažnį, gali pasiekti savigydos rezultatų. Aš juokauju, kad, praktikuojant "ThetaHealing", patiriamas šalutinis poveikis – gydymas", – pasakoja Jurgita.

Jurgita sako, kad studijuodama Kauno medicinos universitete  buvusi gana kategoriška tradicinės medicinos šalininkė. Pasiūliusiajam susipažinti su anuomet mažai girdėtu "Reiki", Jurgita atrėžė rekomenduojanti pakilti į trečią aukštą, kuriame studijuoja psichiatrai, suprask, jie padės susitvarkyti su šiuo sutrikimu.

Vėlesnės studijos Vytauto Didžiojo universitete jau šiek tiek keitė Jurgitos akiratį, tačiau tradicinis mokslas, tradiciniai gydymo metodai išliko jos pasirinkimu. Vis dėlto nebūtų gyvenimas pokštininkas, jei likimas nebūtų nuvedęs Jurgitos į alternatyviąją pusę.

"Pirma domėjimosi sritis buvo aurosoma – kvapai, mineralai, kaip tai padeda, nors žiūrėjau skeptiškai. Paskui atėjo "Reiki". Turiu "Reiki" meistrės vardą. Visos tos praktikos ėjo, bet kiekvienoje man kažko trūko. Tačiau požiūris jau keitėsi, bet norėjosi kažko giliau, stipriau. Tada dar atėjo kosmoenergetika. Dar vienas mistinis mokslas, – juokiasi pati iš savęs. – Čia irgi magistrą pasiekiau. Visuose šiuose dalykuose siekiau maksimalių žinių, kad galėčiau suprasti, kaip kas veikia. Kai susidomėjau teta, man viską sustygavo, leido suprasti, kad tarp tradicinių ir alternatyviųjų metodų yra pusiausvyra ir vienas be kito jie negali būti", – patirtimi dalijosi J.Adomavičienė.

Laimės būsena

Įrodymų, kad mintys veikia, jau nereikia. Vis daugiau kalbama apie minties galią ir sąmoningą minčių nukreipimą į objektus ar aplinkybes, kurios yra svarbios. "O štai teta būsenos mintis realizuojasi žymiai greičiau. Kodėl? Imkime fiziką ir fizikinius dažnius – alfa, beta, gama ir tas pats teta dažnis turi tam tikrą hercų kiekį – pasikartojimų skaičių per sekundę. Teta dažnis turi nuo 4 iki 7, alfa nuo 7 iki 14 hercų. Kiekvienas dažnis turi tam tikrą savo unikalumą. Beta dažnyje mes tiesiog kalbame, alfa dažnis jau yra aukštesnė vibracija ir jau yra įrodymų, kad šis dažnis padeda atsipalaiduoti, mažina kūno įtampą, pašalina stresą, o štai teta dažnyje visa tai suaktyvėja ir pasiekiame gilesnį poveikį", – fizikiniais parametrais paremtą alternatyvųjį metodą aiškino Jurgita.

Galiausiai paaiškėja, kad teta būsena mums visiems labai gerai žinoma, nes būtent šiame dažnyje mes miegame. "Prieš užmigdami pajuntame, kad mūsų kūnas tarsi sutrūkčioja. Tai rodo greitą įėjimą į teta dažnį", – tęsia Jurgita.

"Tai meditacija, kurios metu keliaujame į teta dažnį ir, esant šios būsenos, vyksta pokyčiai, – aiškina Jurgita. – Pasiekiame gilią atsipalaidavimo ir aiškumo būseną, mažėja stresas ir įtampa, atsipalaiduoja fizinis kūnas, sinchronizuojasi abu smegenų pusrutuliai, susižadina ryškūs, spontaniniai vidiniai vaizdiniai, skatinamas kūrybinis mąstymas, mažėja skausmas, kyla euforijos būsena, stimuliuojamas endorfinų išsiskyrimas, ryškėja laimės, džiaugsmo būsenos."

Didžioji dalis savęs ieškojimo, pagalbos sau alternatyvieji metodai skelbia labai panašias tiesas, kurias mini ir Jurgita, tačiau ji neįkyriai primena, kad teta dažnyje šie visi dalykai vyksta žymiai greičiau ir efektyviau.

Praktiniai užsiėmimai

Karjera, verslas, finansai, asmeniniai santykiai, kūryba, draugystė, baimės, priklausomybės – visa tai gali būti objektu, kurį žmogus teta dažnyje keistų. Jurgita šypteli turėjusi klientę, kurios noras buvo labai konkretus – skirtis su vyru. Po metų tos pačios klientės noras buvo kardinaliai priešingas – sutvirtinti santuokos saitus su tuo pačiu vyru.

"Praktikuodama "ThetaHealing" ji ėmė keistis pati, kartu keitėsi ir vyras, ji lyg naujai pamatė savo sutuoktinį ir suprato, kad jis – jos gyvenimo meilė", – priduria meistrė.

Jurgita pasakoja, per meditaciją įvedanti žmogų į teta dažnį, kuriame jis pasiekia pradinį tašką, kuris dažnu atveju ir būna priežastis, kodėl vienoje ar kitoje srityje žmogų lydį nesėkmės ar nepasiekia norimų rezultatų.

Metodo unikalumas yra tai, kad žmogus išlieka 100 proc. sąmoningas, nors, kaip minėta, teta dažnyje mes miegame. Žmogus aiškiai supranta, kas ir kaip vyksta. Be žmogaus valios ar sutikimo niekas nedaroma", – minėjo Jurgita.

Meilės būsena

Jurgita atvira ir dėl savo pačios patirčių. Kadaise buvęs gyvenimo ritmas – darbas Klinikose – namai ir vėl darbas Klinikose – namai – jai buvęs normalus ir niekada dėl to nesiskundė. Tolimiausia kelionė būdavo iki Klaipėdos, nes vis galvodavo, kad keliauti kažkur toliau reikia pasitaupyti pinigų.

Ėmusi praktikuoti "ThetaHealing", ji pasakoja atradusi džiaugsmą tokiuose dalykuose, kurių anksčiau visiškai nevertino. Gyvenime radosi ir kelionės į tolimus kraštus. Kaip ji sako: "Paleidau savo baimes." Jurgita leidžia suprasti, kad mūsų nesėkmių raktas arba tas pirminis taškas glūdi mūsų pasąmonėje. "Aš esu tik ta, kuri po truputį veda ten, kur reikia", – pasakoja meistrė.

"Klientui nesakau, ką ir kaip jaučiu, o tik patariu kilti aukštyn link to dažnio. Jaučiasi iš žmogaus kalbos, judesių. Mūsų fiziniai veiksmai teta dažnyje būna kitokie", – apie sesijas užsiminė Jurgita.

Anot meistrės, intuityvesni žmonės jaučia kitokią būseną ir po sesijos kartais pasipasakoja, linkę kontroliuoti, visada klausinėja. Kartais būna, kad žmogus pasisako, esą jis apie kažką net negalvojo ir jam čia kažkaip netyčia atsirado koks nors vaizdas ar mintis.

Jurgita pasakoja, kad prieš sesiją visada aptarianti su klientu jo norus ar rūpesčius. "Tą mintį ir padedu vystyti. Aš klausiu, o žmogus atsakinėja ir mes taip einame į minėtą pradinio taško situaciją. Dažnai aš jau žinau tą pradinį tašką, į kurį žmogus eina, tačiau tik jis pats turi suprasti, kad tai yra tai, kur jis ėjo", – sesijos eigą mini meistrė.

Jurgita išskiria, kad teta dažnis leidžia mums pajusti atsipalaidavimą esant besąlyginės meilės būsenos. Unikalu tai, kad tuomet žmogus negali meluoti. Tai būsena, kurioje neišvengiamai esi atviras su savimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raspyzdiajus

raspyzdiajus portretas
jokie tetahyling-isijunkit pornohub geriau

Pil.

Pil. portretas
Psichiškai sveiki, stiprus žmonės susitvarko su visomis problemomis, nereikia sakyti ,kad juos kažkokia situacija ar karantinas išves iš rikiuotės jų psichinį stovi.Rūpinkites ligoniais registruotais pas psichetrus , tais pacientais,nes jie kelia daug problemų šeimom ir aplinkiniams. O sveiki, stiprūs susitvarko su viskuo.

Pilietis

Pilietis portretas
Sveikam žmogui nėra nesuvaldomo streso ir nerimo .Problema yra tą, kad daug psichinių ligonių yra negydomi ,palikti artimiesiems juos saugoti o kiti aplinkiniai svetimi jais naudojasi.Dar juos vaišina alchogoliu, cigaretėmis, šios "vaišės " paaštrina ligos simptomus, sukelia agresija.O tie gerieji naudojasi ligoniais , neša iš namų tai ką prašo "gelbėtojai" , padarydami žalą šeimai.Ka daryti žmogui, jeigu toks žmogus šeimoje , gelbėkis pats, naktimis saugokis kad nenužudytu, o iškvietus policija , policijos pareigūnams rodo pasislėpęs, kad durna yra nukentėjusi.Stai kaip gyvena žmonės Lietuvoje su ligoniais, kuriais turi rūpintis šeimos narys.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių