Quantcast

Kaip Kaunas pasirengė maudynių sezonui?

Nors prie Kauno vandens telkinių poilsiautojų dar negausu, reikiama infrastruktūra parengta.

"Kaip ir prieš kiekvieną maudymosi sezoną, Kauno miesto paplūdimiuose buvo vykdomi paruošiamieji darbai – atvežtos persirengimo kabinos, sutvarkytos paplūdimio teritorijos, išpurentas smėlis, išvalytas maudyklų krantas.

Visiems paplūdimiams yra skiriama vienodai dėmesio ir juose atliekami tie patys paruošimo, o vėliau – ir priežiūros darbai. Šiuo metu kapitališkai atnaujinti paplūdimių neplanuojama", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Visiems paplūdimiams yra skiriama vienodai dėmesio ir juose atliekami tie patys paruošimo, o vėliau – ir priežiūros darbai.

Oficialiuose paplūdimiuose sezono metu atliekami vandens kokybės tyrimai, tad poilsiautojai visada gali žinoti, ar maudytis saugu.

Miesto viešuosiuose paplūdimiuose nuolat budi gelbėtojai, kurie ne tik prižiūri, ar kas nors neskęsta, bet ir stengiasi palaikyti viešąją tvarką ar pagelbėti poilsiautojams.

"Kadangi maudymosi sezonas jau prasidėjo, gelbėtojų komandos privalo būti ir jau yra surinktos. Kiekviename paplūdimyje dirba ne mažiau kaip vienas gelbėtojas, tačiau jų gali būti ir daugiau, priklausomai nuo poilsiautojų skaičiaus", – pažymėjo A.Pakalniškis.

Oficialiose Kauno maudyklose darbus pradeda gelbėtojai. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Kauno miesto savivaldybės teritorijoje yra įteisinti keturi paplūdimiai.

Du yra prie Kauno marių, ties T.Masiulio gatve: Kauno marių 1-asis ir Kauno marių 2-asis paplūdimiai. Oficialiai galima maudytis Panemunėje, prie A.Smetonos al. 4, ir Lampėdžio karjero paplūdimyje, kuris pasiekiamas nuo Lampėdžių rajono. Tiesa, prie Lampėdžio karjero veikia dar vienas paplūdimys, įkurtas prie kempingo, tačiau juo rūpinasi jau ne miestas, o būtent kempingo operatorius.

Kitose vietose išsimaudyti nusprendę kauniečiai patys prisiima atsakomybę, mat neoficialiuose paplūdimiuose nebudi gelbėtojai, gali būti nesutvarkyta aplinka, kilti kitų pavojų, todėl rekomenduojama poilsiui rinktis oficialias maudyklas.

Kauno mieste maudymosi sezonas prasideda gegužės 15 d. ir baigiasi rugsėjo 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

23

23 portretas
Atjungs vandenį, kad žmonės eitu maudytis..........

nepagarba miestiečiams

nepagarba miestiečiams portretas
miestas visokiems šūdams kaip MAMA apdovanojimai turi pinigų, o va įrengti daugiau oficialių sutvarkytų paplūdimių neturi babkių. net smėlio neatnaujina o tik išpurena kartą į sezoną... absurdas. Kauno marios už mėn visos bus žalios ir smirdančios!!!

as

as portretas
koks Kaunas-tokia infrastruktūra, gėda rašyti ir skaityt.......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių