Quantcast

Kaip ir ko Kaune mokysis ukrainiečių vaikai?

Į Lietuvą plūstelėjus karo pabėgėliams iš Ukrainos dauguma jų – moterys ir vaikai. Pasidomėjome, kaip ir ko bus mokomi ukrainiečiai vaikai.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad atvykę vaikai pagal amžių integruojami į Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklas, kuriose jiems pritaikomos bendrosios programos.

„Stengiamės, kad jiems būtų užtikrinta socializacija, integracija bei kuo lengvesnė adaptacija“, – sakė O. Gucevičienė.

Anot jos, kiekvienam vaikui sudaromas individualus ugdymo planas, atsižvelgiant į mokymosi pasiekimus. Esant aukštesniems pasiekimams, tam tikrų dalykų pamokos gali būti skiriamos lietuvių kalbai mokytis.

„Mokyklose vyksta dorinis, gamtamokslinis, socialinis, meninis ugdymas, mokoma gimtosios (lietuvių k.) ir užsienio kalbų, matematikos ir informacinių technologijų, fizinio ugdymo, žmogaus saugos ir kitų mokymosi dalykų, kurie yra numatyti ugdymo planuose“, – vardijo savivaldybės atstovė.

Tėvams pasirinkus rusiškas mokyklas, vaikai, galintys susikalbėti rusiškai, bus mokomi visų mokymosi dalykų, kaip numatyta ugdymo plane.

O. Gucevičienės turimais duomenimis, į Kauno miesto mokyklas yra priimti 332 mokiniai, iš kurių beveik 270 lanko bendrojo ugdymo mokyklas (1–11 kl.), o 62 mokomi pagal ikimokyklinio ugdymo programą.

Daugiausiai ukrainiečių tėvų pageidavo, kad jų atžalos lankytų A. Puškino gimnaziją, kurioje yra galimybė mokytis ir lietuvių, ir rusų kalbomis. Ją lanko arba netrukus pradės lankyti 200 ukrainiečių mokinukų ir 31 ukrainietis ikimokyklinukas.

„Miestas bendrojo ugdymo mokyklos gali priimti beveik 3500 vaikų“, – pateikė galimybes O. Gucevičienė. Tačiau kol kas pedagogų iš Ukrainos Kaune nedirba dar nė vienas. Tiesa, netrukus toks jau bus įdarbintas. Jis kol kas mokykloje savanoriauja. „Tačiau planuojame priimti ir daugiau“, – sakė savivaldybės atstovė.

Šiuo metu Kauno darželius jau lanko 41 ukrainiečių vaikas. Kauno ikimokyklinės įstaigos pasiruošusios iš viso priimti apie 300 vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjorė

Senjorė portretas
Nieko, tuoj ateis Putinas. Išgydys ir jūsų vaikais pasirūpins....

Kaunas

Kaunas portretas
Neverkit, gėda. Jūs patys lietuvaičiai turit galimybę pasirūpinti savo vaikais ir savo katėmis...Kokios sušiktos pagalbos jums reikia. Juk pas mus karo nėra (kol kas).

Nuomone

Nuomone portretas
Vaiku daugeja darzeliuose o aukletoju asistentes atleidineja is darbo va taip taupo pinigus Logikos nei laso
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių