Quantcast

Kaip atrodys atgimusi Aleksoto apžvalgos aikštelė?

  • Teksto dydis:

Specialistai siūlo, jog aikštelė galėtų būti dviejų lygių su prailginta viršutine dalimi, apatiniame lygyje įrengiant patalpas, kuriose galėtų įsikurti kavinė, o viršuje – poilsio zonos su grindinyje įrengtu apšvietimu, panoraminiais žiūronais.

Kauno miesto savivaldybė pradeda rengti Aleksoto apžvalgos aikštelės detalųjį planą. Tai – būtini namų darbai ruošiantis šį miesto objektą paversti kauniečių ir turistų traukos centru. Planuojama, kad populiariausia miesto apžvalgos aikštelė bus atnaujinta pasinaudojant ES struktūrinių fondų lėšomis.

Šių metų pradžioje Aleksoto apžvalgos aikštelės galimybių studiją atlikę specialistai siūlo, jog aikštelė galėtų būti dviejų lygių su prailginta viršutine dalimi, apatiniame lygyje įrengiant patalpas, kuriose galėtų įsikurti kavinė, o viršuje – poilsio zonos su grindinyje įrengtu apšvietimu, panoraminiais žiūronais. Preliminariais skaičiavimais, šio projekto vertė gali siekti apie 5,5 mln. litų.

„Idėja sutvarkyti Aleksoto apžvalgos aikštelę ir ją padaryti traukos centru kilo jau seniai. Šiuo metu jau parengta galimybių studija, kuri yra atspirties taškas tolimesniems darbams. Galimybės šiam objektui pritraukti ES lėšas yra labai didelės, juolab kad Aleksotas yra įtrauktas į integruotos teritorijos vystymo programą, – kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. – Aikštelėje stovėsiantis paviljonas gali būti įvairių formų – tai bus sprendžiama šiek tiek vėliau. Dabar svarbiausia parengti žemės sklypo detalųjį planą, vėliau pereiti prie techninio projekto. Reikia sutelkti dėmesį į kitus pasirengimo darbus, kad galimybių studija neliktų vien tik studija“.

Kauno mieste yra daugiau negu 10 natūraliame kraštovaizdyje įsikūrusių apžvalgos taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

agonija

agonija portretas
tiek metu nereikejo, o artejant rinkimams ir gatves bando palopyt,pesciuju tilta padaze,silainiuose 50 metru saligatvi nutiese...idomu kas mokes skolas uz istaskytus stichiskai pinigus?kur skaiciai mere?kur informacija apie musu pinigu leidima?kur dingo milijonas aleksoto funikulieriui restauruot?kam priklauso ''zalgirio'' arena ir kiek mes uz ja mokam i metus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių