Quantcast

Kaimynų kovos: kuriamas grožis tapo ambicijų mūšio lauku

Jau keletą metų pastebimai keičiasi daugiabučių kiemų aplinka. Gyventojai tvarkosi patys, kiti šį rūpestį patiki profesionalams. Tačiau pasitaiko, kad kitų kuriamas grožis tampa ambicijų mūšio lauku.

Prieš 3 metus Šarkuvos g. 19 namo gyventojai aplink namą pasodino maždaug 25 pušeles. Žmonės puoselėjo, prižiūrėjo ir tikėjosi, kad ūgtelėjusios teiks malonumą akiai ištisus metus, o ypač niūriuoju metų laiku, kai lapuočiai numeta lapus.

Tačiau šis pavasaris kai kuriems augalams tapo paskutinis. Laiške portalui kauno.diena.lt žmonės guodėsi, kad pušelės maniakiškai naikinamos.

Ne iš karto visos, o pamažu naktimis per tris kartus praktiškai neliko didžiosios daugumos sodinukų. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kai kurias nukirstas pušis žmonės tikina radę paslėptas. Kitas – išrautas ir numestas žmonės parsinešė atgal prie daugiabučio, bet akivaizdu, kad net atsodintos jos ir toliau liks niokotojo taikiniu. 

Visus tris kartus apie vandalizmą gyventojai pranešė policijai. Gyventojai turi įtariamąjį. Jo pavardę pasirengę atskleisti policijai, bet kol kas, tikina, nesulaukę dėmesio.

Net jei tuoj pasaulio pabaiga, mes vis tiek turim sodinti savo obelis.

Kauno apskr. Vyriausios policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad situacija policijai žinoma. 

„Tyrimas nepradėtas, informacija, kuri pasiekė pareigūnus, perduota savininkui – t. y. Kauno miesto savivaldybei“, – informavo O.Vaitkevičienė.

Gyventojai viliasi, kad viešumas pristabdys pušelių niokotoją ir prieš spręsdamas pribaigti paskutinius likusius sodinuku piktavalis susimąstys.

Savo tapatybių gyventojai tikina nenorintys atskleisti. Esą gyvenant viename name, tai būtų dar didesnės priešpriešos priežastis. 

Tačiau atskleidė, kad dar prieš sodinant pušeles vienas gyventojas pareiškė, kad neleis sodinti, tačiau dauguma gyventojų pasisakė už daugiabučio kiemo puoselėjimą, todėl vieno prieštaraujančio žodžiai sodintojų nesustabdė. 

Vilmanto Raupelio nuotr.

Žmonės neabejoja, kad augalų naikinimas yra kerštas. Gyventojų pastangomis buvo atleistas valdytojas, jis ir prieštaravo pušelių sodinimui, tad neatmetama, kad galimai jis ir ėmėsi sankcijų aplinkos tvarkytojų atžvilgiu. 

„Net jei tuoj pasaulio pabaiga, mes vis tiek turim sodinti savo obelis“, – tai populiari rašytojo Česlovo Milošo citata. Nesigilinantiems į potekstę, susimąstymui pakaktų ir paviršutiniškos įžvalgos.


Šiame straipsnyje: Šarkuvos g. 19pušyspušelėskaimynų konfliktasnukirto pušisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam ,,a la''romui

tam ,,a la''romui portretas
skubek persisviesti galva. Ar manai, kad sliauzioti naktimis , kirsti ,lauzyti israuti medelius , kuriuos puoselejo namo gyventojai, yra nenusikaltimas? Ar negali toks pat padaras (ne zmogus) tykoti tamsumoje kiekvieno is musu?juk morales pastokius sutverimus -nulis//// Zmones, kas Jums darosi.? Gamta niekam NEATLEIDZIA /////

ONTĖ

ONTĖ portretas
Prie daugiabučių stovi auštaūgių medžių miškas. Medis prie medžio. Gerbiamieji, ne visi žinote, koks idiotas tuos medžius pasodino. Tas idiotas - Kauno miesto savivaldybė. Mano namas pastatytas 1981 metais. Namo apželdinimas vyko pagal projektą. Atsivežė mašiną medelių, išskleidė popierius. Ir sodino medelius pagal projektą. Aš viską mačiau.

Romas

Romas portretas
Žemė prie namo yra savivaldybės,todėl prieš sodinant medelius reikia leidimo ,taip pat daugumps namo gyventojų sutikimo.Nei savivaldybės buvo gautas leidimas nei daugumos namo gyventojų pritarimas.Taigi sodinimas buvo nelegalus pažeidžiant įstatymus.Kas ir būtų jeigu visi sodintų kur kas užsimanė.O žurnalistai net neisiaiškino situacijos.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių