Quantcast

Kada ištrykš Kauno fontanų purslai?

Šiemet nebuvo šaltos žiemos, tačiau kol kas neskubama įjungti miesto fontanų. Po įvairių patikrinimų planuojama, kad vandens srovės ištrykš tik po kelių savaičių.

Ruošiasi naujam sezonui

"Kauno diena" pasidomėjo, kada šiais metais bus galima pasigrožėti miestą puošiančiais fontanais. Panašu, kad karantino metu vandens srovės nebus paleistos. Planuojama, kad fontanai pradės veikti kitą mėnesį, kada, tikėtina, bus atšauktas arba bent jau sušvelnintas šalyje paskelbtas karantinas.

"Mieste esančius fontanus, suderinus su Kauno miesto savivaldybe, planuojama paleisti gegužės 1 d.", – dienraštį informavo miesto fontanais besirūpinančios bendrovės "Kauno vandenys" Gamybos skyriaus vadovo funkcijas atliekantis Rimas Stunžėnas.

Jis nurodė, kad dar rudenį, besiruošiant žiemos sezonui, kaip įprastai, buvo demontuojami vandens siurbliai ir purkštukai. Dabar atnaujinant fontanų darbą, jau kitą savaitę visos detalės bus sumontuotos, patikrinta, kaip veikia visa sistema.

Mieste esančius fontanus, suderinus su Kauno miesto savivaldybe, planuojama paleisti gegužės 1 d.

Laisvės alėjos pažiba

Kauniečiai su nekantrumu laukia ir atnaujinto Laisvės alėjos fontano. Pagrindinės miesto pėsčiųjų alėjos rekonstrukcijos metu buvo visiškai atnaujintas ir miesto simboliu tapęs Laisvės alėjos fontanas.

Dar rudenį kai kuriems praeiviams pasisekė akies krašteliu pamatyti, kaip atrodys atnaujintas Laisvės alėjos fontanas. Tuomet buvo tikrinama, kaip veikia naujoji sistema, tačiau po bandymų burbulai buvo vėl nuardyti. Kol kas praeivius pasitinka tik pagrindinis fontano baseinas, o jį puošusios burbulų kompozicijos dar nėra sumontuotos.

"Kauno diena" primena, kad atnaujintas Laisvės alėjos fontanas turės daugiau galimybių. Bus galima keisti vandens sroves, jas pritaikyti pagal miesto nuotaiką. Netrūks ir šviesos elementų. Tačiau visa burbulų kompozicija išliks tokia pati. Tad bus senos vizualinės fontano koncepcijos derinys su moderniais sprendimais.

Dvylika objektų

Jau kitą mėnesį planuojama, kad ištrykš dvylika bendrovės "Kauno vandenys" prižiūrimų fontanų įvairiose miesto vietose. Taip pat bus galima atsigaivinti geriamuoju vandeniu iš dviejų fontanėlių, esančių Rotušės aikštėje.

Gegužę bus paleistas Karo muziejaus sodelyje esantis fontanas, vanduo ištrykš ir ties atnaujintais Kauko laiptais, taip pat ties Žemaičių gatve. Dar kiti fontanai lankytojų lauks Muzikinio teatro sodelyje, Steigiamojo Seimo aikštėje, Rotušės aikštėje, Čečėnijos aikštėje, šalia Kauno miesto viešosios bibliotekos.

Atnaujinus miesto parkus, čia taip pat buvo įrengti ir fontanai, kurie kauniečius džiugins ir šį sezoną. Tad vandens čiurkšlėmis bus galima pasimėgauti Dainavos, Kalniečių, Draugystės ir Vytauto parkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mero gerbėjas niekadėjas

Mero gerbėjas niekadėjas portretas
Gatvės dulkių ir visokių virusų pilnos ,o jie fontanų užsimanė.

ADAS

ADAS portretas
Ar dabar kam svarbus fontanai.Savivaldybe turi svarbesniu rupesciu,o tuscioms gatvems jie visai nereikalingi,.

višta -tulpe atsigerk vandens

 višta -tulpe  atsigerk vandens portretas
Kur nutūpė višta-tulpė ten rimti komentarai baigiasi.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių