Quantcast

Kada baigs tvarkyti Nemuno krantinę?

Dar praėjusių metų balandį prasidėjo Nemuno krantinės tvarkymo darbai, tačiau iki šiol jie nepabaigti. Kauniečiai pasigedo ir dviračių, ir pėsčiųjų taką tvarkančių darbininkų.

Į "Kauno dieną" kreipėsi kaunietė Vilma ir pasiteiravo, kada bus užbaigta tvarkyti Nemuno krantinė nuo M.K.Čiurlionio tilto iki Senamiesčio. Moteris nurodė, kad vietomis takas jau išasfaltuotas, tačiau kitur vis dar pasitinka žvyras.

"Kiek atsimenu, tą taką žadėta užbaigti dar pernai, bet iki šiol yra neasfaltuota atkarpa. Dažnai tenka važiuoti Nemuno krantine, tačiau darbininkų ir dabar nelabai pamatysi. Galbūt nusprendė dar pratęsti tvarkymo terminus, nors kai tokie geri orai, norėtųsi, kad viskas kuo greičiau baigtųsi ir būtų galima tiek dviračiu, tiek riedučiais laisvai nuo Šančių nukeliauti iki centro", – sakė kaunietė.

Ji stebėjosi ir tuo, kad nemažoje atkarpoje nėra tvorelių, skiriančių taką ir Nemuną. Anot jos, dabar nesaugu važiuoti, yra baimė nugarmėti žemyn į vandenį.

Kitas dviratininkas Modestas taip pat atkreipė dėmesį, kad krantine važiuoti nevisiškai saugu. Jis net apgadino savo dviratį.

"Važiavome krantine ir ratai įklimpo į cementą gal kokius 10 cm. Nežinau, ar važiuos dviratis, nes nors ir išploviau, bet visas traška ir braška. Vienoje pusėje nepažymėta ženklais, kad ten negalima važiuoti, ženklus pamatėme tik kitoje pusėje. Keistai atrodo ir tie jų darbai, kai tą betoną leidžia taip, jog atrodo, kad viskas nuteka į Nemuną", – teigė Modestas.

Rangovas darbus turi užbaigti iki liepos 10 d.

"Kauno diena" pasidomėjo, kada planuojama užbaigti šioje vietoje visus remonto darbus. Miesto atstovai patikino, kad pabaiga jau visai ant nosies.

"Pernai pradėjus dviračių tako įrengimo darbus ir pašalinus senas plokštes, buvo nustatyta, kad krantinės būklė yra pavojingai prasta. Todėl per vasario ir kovo mėnesius specialia technologija buvo tvirtinama krantinė – statybininkai atliko vadinamąjį betono injektavimą. Užbaigus šiuos darbus, balandžio–gegužės mėnesiais vyko tako asfaltavimo darbai. Šiandien didžioji dalis darbų padaryta. Iš 3,8 km trasos liko pabaigti 120 m", – apie tai, kodėl užsitęsė Nemuno krantinės tvarkymo darbai, komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis nurodė, kad dabar rangovas darbus turi užbaigti iki liepos 10 d.

"Likusioje 120 m atkarpoje liko atlikti betono injektavimo darbus. Jie turėtų būti užbaigti kitos savaitės viduryje. Vėliau liks įrengti pagrindus ir pakloti asfalto dangą. Jei rangovai nepabaigs darbų iki numatytos dienos, bus skaičiuojami delspinigiai", – pridūrė specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aloyzas

Aloyzas portretas
Šis atsakantis ponas jau nusipelnė melagysčių medalio

as

as portretas
sutvarkys krabo zeme prie lampedziu uz valstybes saibas, sugrys

mes

mes portretas
Kazkaip su tureklais merui ne kazkas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių