Quantcast

Kada atidarys naująjį tiltą į Nemuno salą?

Toliau tęsiasi naujojo pėsčiųjų tilto per Nemuną statybos. Didžioji darbų dalis jau atlikta, tad praeiviai gali matyti jo formas.

Pirmieji įvertinimai

Prieš metus buvo pradėtas tiesti naujasis pėsčiųjų tiltas, vedantis nuo Centro į Nemuno salą. Dabar jau galima matyti išryškėjusius kontūrus ir tilto vingius.

"Manau, kad bus tikrai gražu, nes dabar jau matyti tilto linkiai. Pati konstrukcija, panašu, kad jau taip pat jau vietoje. Spėju, kad dabar bus klojamas tilti paviršius. Įdomu, kada darbai bus baigti ir galėsime nauju tiltu eiti pasivaikščioti", – sakė prie tilto statybvietės sutiktas Vilius.

Kiti praeiviai pastebėjo, kad pėsčiųjų tiltas labiau buvo reikalingas iš Aleksoto pusės, nes iš čia nėra galimybių pėsčiomis kirsti upę ir patekti į salą. Centre į salą jau dabar veda keturi tiltai, iš kurių dviem gali važiuoti ir automobiliai. Tačiau miestiečiai vis tiek džiaugėsi, kad vyksta pokyčiai.

Darbus planuojama baigti šių metų rugpjūtį ar rugsėjį.

Atlikta nemažai darbų

"Kauno diena" pasidomėjo, kokie darbai jau atlikti ir ką dar reikia padaryti iki naujosios jungties tarp Nemuno salos ir Centro atidarymo. Kauno miesto savivaldybės specialistai nurodė, kad tiltas bus statomas dar visą vasarą.

"Šiuo metu jau yra įrengtos naujojo tilto atramos, išbetonuota perdanga. Liko įrengti tilto hidroizoliaciją, pakloti viršutinį sluoksnį, sumontuoti turėklus, apšvietimą ir sutvarkyti tiltą supančią aplinką", – dienraščiui komentavo Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Jis nurodė, kad darbus planuojama baigti šių metų rugpjūtį ar rugsėjį.

Įvertino: praeiviai pastebi tilto išlinkimus ir laukia atidarymo. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Dėl tęsinio – nežinia

Miesto valdžia planavo Nemuno salą sujungti ir su Aleksotu. Pėsčiųjų tiltas turėtų būti tarsi tąsa dabar statomo naujojo tilto, tačiau kol kas neaišku, kada šios statybos prasidės Aleksoto pusėje.

"Antrojo tilto techninis projektas jau parengtas, tačiau šiais metais šio tilto statyboms nenumatyta lėšų. Tad kol kas neaišku ir kada jos galėtų prasidėti. Manome, kad realūs naujojo tilto statybos darbai galėtų prasidėti sulig M.K.Čiurliono koncertų rūmų statyba", – apie miglotus tilto statybų tarp salos ir Aleksoto planus kalbėjo V.Abramavičius.

Kol kas ir koncertų rūmams nenumatytas finansavimas, todėl  projekto įgyvendinimas yra nukeltas geresniems laikams.

Architektūriniai sprendimai

Kaip atrodys abu naujieji pėsčiųjų tiltai, vedantys į Nemuno salą, buvo nuspręsta dar 2018 m. vasarą. Tuomet skelbta, kad geriausią tiltų viziją pateikė architektų komanda KILD.

57 m ir 320 m ilgio tiltus projektavo KILD atstovaujantys architektai Ivanas Ksnelašvilis, Petras Išora ir Dominykas Daunys. Ši komanda buvo nuskynusi laurus Pietų Korėjos sostinės Seulo ekologiško tilto statybų projekte.

Pristatant projektą architektai teigė, kad abiejų Nemuno salą jungiančių tiltų architektūriniai ir konstrukciniai sprendiniai parinkti tokie, kad kuo mažiau paveiktų miesto panoramą ir kraštovaizdį. Architektų teigimu, arkinis tiltas leidžia išgauti minimalius gabaritus upės erdvėse ir sukurti kelių lygių panoramines viešas erdves. Vienas esminių naujųjų Kauno tiltų projekto akcentų – 360 laipsnių panoraminė apžvalga.

"Miestiečiai galės grožėtis atsiveriančia panorama einant link vidurio aukštėjančia tilto kreive ir iš abiejų jo pusių prieigose suformuotais amfiteatrais. Laiptuotos terasos suteikia galimybę prisėsti ties parkų minkštąja krantine ir žemosiose terasose", – tąkart pasakojo projekto autoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal galima

Gal galima  portretas
Laiptus sutvarkyti esančius prie statybų vietos? Užtvėrus pakrantę, baisu nusisukti sprandą lipant ištrupėjusiom pakopom, ypač kaip tenka nešti dviračius aukštyn, žemyn. Iki rugpjūčio bus daug nelaimių. Nesaugu.

Istorijos Mokytoja

Istorijos  Mokytoja portretas
Nuo 2016 KTU miestelyje veikia didelis modernus mokslo centras . Geras privažiavimas . Tai kokie durniukai architektukai dar vieną suplanavo saloje ?

Liuks, SUPER.

Liuks, SUPER. portretas
KAUNAS ,gražėja darosi modernus ir patrauklus, ŠAUNUOLIAI.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių