Quantcast

Kada ateis galas duobėms?

Prapliupus pavasario lietui, neasfaltuotose gatvėse gyvenantys kauniečiai liūdnai juokauja be reikalo įsigiję automobilius – labiau praverstų valtys, mat gatvėse tyvuliuoja didžiulės balos, per kurias ir automobiliu vargiai galima išvažiuoti. Ar žmonės gali tikėtis permainų?

Gatve reikia plaukti

"Dvylika metų čia gyvenau, o gatvė taip ir likusi žvyruota, duobės didžiulės. Automobiliu jau ne važiuojame, o plaukiame", – savo bėdas pasakojo Romainiuose, Girios gatvėje, gyvenanti Raimunda Vaznelienė.

Moteris sakė skambinusi į savivaldybę ir prašiusi pagalbos, tačiau jau ne kartą girdėjusi atsakymą, kad visoms gatvės sutvarkyti nepakanka lėšų. "Bent žvyro atvežtų, duobes palygintų, tai juk nekainuoja milijonų, o dabar mums jau valties reikia", – guodėsi moteris.

Ji prisipažino su dideliu nerimu pradedanti kiekvieną dieną, mat nėra tikra, ar galės išvažiuoti iš namų automobiliu. "Kasdien turiu važiuoti į Kauno klinikas švitinimo procedūroms. Liga rimta, bet dar turiu nervintis ir dėl to, ar išvažiuosiu per ežerais virtusią gatvę. Ar nenutiks taip, kad teks į klinikas klampoti su botais? O juk kiti gyventojai į darbus turi važiuoti" – svarstė R.Vaznelienė.

Pasak jos, gretimos J.Semaškos gatvės gyventojai savo lėšomis su savivaldybės pagalba išsiasfaltavo gatvę, tačiau Girios gatvės gyventojai iki jos negali nusigauti. Galbūt ir prie Girios gatvės sutvarkymo ir išasfaltavimo galėtų prisidėti čia gyvenantys žmonės? "Manau, kad kol kas tai vargiai įmanoma, nes gatvė ilga, o dar daug sklypų tuščių, nežinia, kas juose įsikurs. Kai kuriuose jų dar tik statomi kotedžai", – pastebėjo R.Vaznelienė ir pridūrė, kad gatvė reikalinga jau dabar.

Turi inicijuoti patys

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis gerai žino Romainių gatvių bėdas. "Kai tik bus tinkamos oro sąlygos, lyginsime greideriu. Esame pasirašę sutartis, kai kur ir darbus pradėjome, bet vos tik užlyja, viskas sustoja, nes tada kenčia kokybė", – aiškino A.Pakalniškis.

Anot jo, toje Girios gatvės dalyje, kur pastatyti daugiabučiai, juos statę verslininkai turėjo sutvarkyti ir gatvės dangą. "Deja, tai nebuvo padaryta, o žmonės apsigyveno ir dabar kyla problemų. Dabar kalbamės su verslininkais, kad pusę sumos gatvei asfaltuoti skirtų verslininkai, tada savivaldybė pasirūpintų Girios gatvės tarp J.Semaškos gatvės ir Šilainių plento asfaltavimu", – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Jo manymu, tokia išeitis galima ir kitoje Girios gatvės pusėje. "Jei ten gyvenantys žmonės sutiktų prisidėti puse sumos prie asfaltavimo darbų, teiktume šiai gatvei prioritetą. Kitu atveju – lyginsime greideriu", – paaiškino A.Pakalniškis.

Skęsta pamirštas takas

Į redakciją paskambinusi Vilijampolėje gyvenanti Konstancija Linkevičienė pasakojo, kad daug metų tarnavęs pėsčiųjų takas tarp A.Stulginskio ir K.Griniaus gatvių daugiabučių darosi nebeišbrendamas.

"Gyvenu čia daugiau kaip dešimt metų. Netoli bažnyčia, mokykla, prekybos centrai, vaikšto daugybė žmonių, o tas takas pėstiesiems – kaip tame eilėraštyje – visada nemunai", – vaizdžiai pasakojo moteris. Pasak jos, graudu žiūrėti, kaip čia dažnai vaikštantys žmonės bando kaip įmanydami aplenkti telkšančias balas. Moteris sakė, kad pėstieji braunasi ir per krūmus, o bandymai kreiptis į Vilijampolės seniūniją prašant sutvarkyti pėstiesiems svarbų taką kol kas jokių rezultatų nedavė.

K.Linkevičienė užsiminė, kad prieš kelerius metus pėsčiųjų taku važinėjo sunkvežimis, matyt, vežiojęs medžiagas remontams, ir visiškai sugadino tako dangą. Pasak moters, tada seniūnija dangą buvo kiek patvarkiusi, tačiau dabar pėstiesiems skirtas takas kelia daugiau bėdų, nei teikia naudos.

Vilijampolės seniūnas Algimantas Mickevičius neslėpė žinantis apie šį pėsčiųjų taką, tačiau, jo manymu, ir patys gyventojai ten padaro nemažai žalos. "Gyventojai tuo taku patys važinėja automobiliais ir juos ten stato. Nors ir kalbamės, aiškiname, kad to daryti negalima, ir su namo administratoriumi kalbėjome, uždrausti bei saugoti negalime", – sakė seniūnas.

Jis užsiminė, kad dėl šio tako sutvarkymo jau kalbėjosi su savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistais. "Nežinau, kaip greitai tai gali įvykti, bet šiemet gal ir pagerinsime. Dabar naujas biudžetas, tikimės gerokai pasistūmėti į priekį. Esame pateikę savivaldybei sąrašus įvažų, kitų probleminių vietų, kurias reikia sutvarkyti. Kai gyventojai džiaugiasi ir man, kaip seniūnui, malonu", – kalbėjo A.Mickevičius.


Šiame straipsnyje: baloskeliasgatvėkaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
Sunkiai tvarkosi Kaunas su savo problemomis. Idomu, jei tai butu asmenines lesos, ne miesto ar tokios kokybes darbai tenkintu uzsakova? Nustebino ir nuliudino Kauno senamiescio centrine Vilniaus gatve. Prieskaryje sudeta gatves danga-akmenys buvo remontuojama ir tikrai ,labai aiskiai matosi kur buvo diebama- netvarkingai sudeti akmenys,iskilimai,idubimai, lyg girto zmogaus butu deliota. Idomu kas prieme tuos darbus, kiek mokejo.Arba Kumeliu gatvele, kas keli metai remontuojama aplinks sulinius/ten tur but lietaus surinkimo sulianiai/ remontuojama kosmetiskai,ardomos plyteles, jos lauzomos.ismetomos,po to perkamos naujos ir vel vaziuojamoji dalis idubus netvarkinga ir vel darbai... Ponas Pkalniskis aiskina, kad nera lesu viska sutavrkyti ir t.t. Kaipgi bus tu lesu, jei pinigai svaistomi, darbas daromas del darbo. nera ukiskos rankos,deja. Siulyciau merui pasivaikscioti senamiescio gatvelemis/netoli nuo darbo vietos/, gal tai paskatintu darbuotojus tapti ukiskesniais ir nebutu geda.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Duobės kiemuose ir kai kuriose gatvėse vis dar tikra Kauno gėda. Kai kur reikia ne paparasto automobilio bet gero sunkvežimio kad pravažiuotum.

pagyromis ir reklama duobių neužtaisysi

pagyromis ir reklama duobių neužtaisysi portretas
Kaunas, kaip po karo. Nesiseka kauniečiams.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių